Meest recente artikelen

Maak meesterlijke hapjes met ham met Libelle-chef Ilse

Libelle Lekker x Lekker van bij ons

Maak meesterlijke hapjes met ham met Libelle-chef Ilse Artikel

Libelle-chef Ilse is een krak wat feestelijk aperitieven betreft. In deze filmpjes maakt ze twee heerlijke hapjes met een superlokaal ingrediënt: ham met het Meesterlyck-label.

Geen feest zonder hapjes… Ilse maakt ze extra feestelijk door te kiezen voor een lekker lokaal kwaliteitsingrediënt: Meesterlyck-ham. En daar maakt ze de mooiste hapjes mee.

Meesterlyck, met de M van…

… mmm? Waar staat die magistrale M van Meesterlyck eigenlijk voor? Dat ontdek je in deze zes hamvragen.

  1. Is Meesterlyck een logo of een keurmerk? De M van Meesterlyck is behalve een logo al sinds 1992 hét keurmerk voor kwaliteitsham. Ham krijgt dit label alleen als hij aan een reeks strenge normen en voorwaarden (strikter dan de Europese wetgeving) voldoet.
  2. Vanwaar komt het Meesterlyck-vlees? Meesterlyck-ham wordt gemaakt met 100% Belgisch BelPork-varkensvlees. De dieren worden niet alleen in ons land gekweekt en geslacht. Ook het ontbenen en versnijden van het vlees gebeurt vakkundig in België.
  3. Welke garanties geeft BelPork? Je bent zeker van een zo lokaal mogelijke productie. Het vlees is bovendien op elk moment traceerbaar. Daarvoor werken alle schakels in de keten nauw samen. Het kwaliteitslabel garandeert ook dierenwelzijn en -gezondheid, en duurzaamheid.
  4. Over welke soort ham gaat het? Kookham, maar ook authentieke gedroogde ham die volgens dezelfde strikte kwaliteitseisen wordt gemaakt én gecontroleerd kan het keurmerk krijgen.
  5. Waarom is Meesterlyck-ham zo lekker? Meesterlyck wordt altijd met achterham gemaakt, van de bout van een varken dus. Die ham is kwalitatiever en smaakvoller dan zogenaamde ‘schouderham’. Omdat er zo weinig mogelijk additieven worden toegevoegd, is de smaak ook heel puur.
  6. Is het nu hesp, ham of eps? Dat is dé hamvraag. Zolang je voor je smos ham of hespenrolletjes voor Meesterlyck kiest, maakt dat helemaal niet uit. Maar je kunt hier laten weten welk woord jij gebruikt.

De meesterlijke hapjes van Libelle-chef Ilse

Met Meesterlyck-ham maak je van elke hap een feestje. Kijk mee hoe Ilse er de lekkerste hapjes mee creëert.

Miniquiches met ham en prei

De echte ster van het feest zijn deze miniquiches met ham. Ze zijn verdwenen nog voor je goedkeurend 'mmm' hebt kunnen brommen.

Hammousse in een glaasje

Mousse, in een glaasje? Dat is dubbel feestelijk. Met een kwaliteitsingrediënt als Meesterlyck-ham doet Ilse er nog een schepje bovenop.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen