Meest recente artikelen

Pascale kookt voor vrienden

Aan tafel!

Pascale kookt voor vrienden Artikel

Zin in een heerlijk etentje met vrienden? Laat je inspireren door Pascales tips en schuif gezellig mee aan tafel.

Welkom aan de feesttafel!

Pascale: "Het idee is dat iedereen zich welkom voelt aan mijn tafel, ongeacht of je vlees, vis, vegetarisch, vegan, koolhydraatarm of klassiek eet. In mijn gezonde keuken vindt iedereen zijn gading. Het liefst van al maak ik verschillende gerechten die ik serveer op een buffet. Iedereen kan zo eten waar hij of zij zich prettig bij voelt.”

“Het is niet nodig dat iedereen van alles proeft. Het mooie is dat een etentje op die manier op een natuurlijke wijze verloopt, zonder veel uitleg. De vleeseter kan gerust twee stukjes vlees eten, terwijl de vegetariër meer groenten opschept. Iedereen verlaat de tafel tevreden en voldaan. Het gaat erom dat mensen zich vrij voelen om hun eigen keuzes te maken en dat er respect is voor verschillende eetgewoonten. Het belangrijkste is dat iedereen kan genieten van een heerlijke maaltijd en een gezellig samenzijn, ongeacht z'n eetvoorkeuren."

koken voor vrienden

Hoe pak je het aan?

Pascale: "Het is echt de bedoeling dat je als gastvrouw of -heer bij de gasten bent en niet de hele tijd in de keuken staat. Ik raad dan ook aan om 's ochtends alle voorbereidingen te doen, reken daarvoor 2 tot 3 uur – dessert inbegrepen. Dan staat alles klaar en hoef je 's middags of 's avonds alleen nog de gerechten in de oven te zetten (een grote oven is wel handig), een laatste kleine afwerking te doen en het dessert uit de koelkast te halen.”

“De groenten kun je al helemaal van tevoren garen, zodat alleen het vlees en de vis op het laatste moment nog in de oven moeten. Maak je ook geen zorgen dat de gerechten niet warm genoeg meer zouden zijn: ook koud zijn ze heel lekker. Ik laat de gerechten vaak staan en dan volgt er spontaan nog wel een tweede eetronde – waarbij ik dan weer spontaan een flesje wijn (met of zonder alcohol) serveer. O ja, koop alvast een extra grote fles olijfolie en bakpapier: je zult ze nodig hebben!”

“Nog een tip: als de tafel ­gedekt is en het eten klaar is, neem ik nog even een rustig moment voor mezelf. Stilte voor de storm, zeg maar, en even genieten van al het moois dat ik ga delen met anderen."

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Pascale Naessens

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen