Meest recente artikelen

Proef de zomer: vier food influencers delen hun favoriete recept met tomaatjes

Advertorial

Proef de zomer: vier food influencers delen hun favoriete recept met tomaatjes Artikel

Wie aan zomers tafelen denkt, denkt automatisch al watertandend aan rode, zoete tomaten. In deze vier gerechtjes van onze favoriete foodfluencers vormen Looye Honingtomaten dé sappige smaakmakers van dienst.

1) Lynn van de Vorst: pastaschelpjes met gehakt en harissa

 Lynn van de Vorst (@lynnvandevorst) is een populaire Nederlandse foodfluencer die haar volgers inspireert met toegankelijke recepten. Ze presenteert op njam! en schreef het kookboek 'Met Lynn de keuken in'. Dit recept maakte ze voor haar programma 'Foodies in the city' op njam!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 50 g pijnboompitten
  • 500 g gemengd gehakt
  • 1 el harissa
  • 180g bakje Looye Honingtomaten
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 handje verse kruiden (peterselie, munt…)
  • 500 g pastaschelpen
  • 2 el Griekse yoghurt
  • de zeste van 1 citroen
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Bereiding:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin en zet ze apart.
  2. Bak het gehakt in een scheutje olijfolie samen met de harissa, peper en zout. Laat het gehakt karamelliseren.
  3. Zet het vuur lager, halveer de Honingtomaatjes, voeg ze samen met de tomatenpuree toe en laat stoven tot de tomaatjes zacht zijn. Voeg daarna de fijngehakte munt en peterselie toe.
  4. Kook ondertussen de pasta al dente in gezouten water. Giet af en meng de pasta onder de saus. Voeg nog de pijnboompitten, de yoghurt en de citroenzeste toe en meng goed.
  5. Serveer de pasta met nog wat extra Griekse yoghurt erover en werk af met peper, zout, olijfolie en optioneel enkele eetbare bloemetjes.

'De Looye Honingtomaten zijn heerlijk fris, zoet en knapperig. Daar hoef je écht niet veel mee te doen. Het zijn op zich al echte smaakbommetjes.'
– Lynn van de Vorst

 

2) The Messy Chef: Italiaanse pitabroodjes

De Vlaamse Jelle Beeckman (@jelle_beeckman), aka The Messy Chef, deelt zijn makkelijke, heerlijke en soms chaotische recepten maar al te graag met zijn vele volgers én betrekt er zo nu en dan een BV bij. Fan van zijn recepten? Jelle bracht al meerdere kookboeken uit.

 Ingrediënten voor 2 personen:

  • 180g bakje Looye Honingtomaten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el oregano
  • 2 bollen mozzarella
  • 10 g verse basilicum
  • pitabroodjes
  • 4 el mayonaise
  • 1 el rode pesto
  • olijfolie
  • 1 el tomatenpuree

Bereiding:

  1. Halveer de Looye Honingtomaten. Kruid met peper en zout en voeg wat olijfolie en verse basilicum toe.
  2. Bak het gehakt met de kruiden in olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de mozzarella toe en laat die smelten. Meng de mayonaise en de rode pesto. Bak de broodjes in de broodrooster.
  3. Vul de broodjes met het gehakt, basilicum, saus en de zalige salade met Honingtomaatjes van Looye

3) Charlot Pauwels: panzanella met Looye Honingtomaten en burrata

Charlot Pauwels, beter bekend als (@cookalotbycharlot), kan je nog herkennen van het tv-programma 'Mijn Keuken Mijn Restaurant'. Ze verwent haar volgers graag met haar gezonde én gemakkelijke recepten, die ze intussen ook al bundelde in kookboeken.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 tot 4 sneetjes brood (aanrader om met zuurdesem te werken)
  • 180g bakje Looye Honingtomaten
  • 1/2 rode ui
  • 1 el kappertjes
  • 100 g aardbeien
  • 1 bol burrata
  • balsamicoazijn
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • lookpoeder
  • verse basilicum

Bereiding:

  1. Snijd het brood in blokjes voor de croutons. Doe ze in een kom met een klein scheutje olijfolie en kruid af met peper, zout en lookpoeder. Hussel goed door elkaar en bak ze krokant in de airfryer (10 à 15 min. op 185 °C) of in de pan.
  2. Snijd de Looye Honingtomaatjes middendoor. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. De aardbeitjes snijd je in kwartjes.
  3. Meng de tomaatjes, rode ui en aardbeien met de kappertjes en doe er een eetlepel balsamicoazijn en 2 eetlepels olijfolie bij. Meng goed door elkaar.
  4. Serveer de basis van de salade op een mooie schaal. Doe er de broodcroutons bij en meng ze eronder. Leg er daarna de burrata op en trek hem wat uit elkaar. Werk af met nog wat extra vierge olijfolie en gescheurde verse basilicum.

'De Looye Honingtomaten hebben vooral een herkenbare en unieke, zoete smaak die elk gerechtje telkens naar een niveau hoger tilt!'
– Charlot Pauwels

 

4) Kokerellen: pinsa met Looye Honingtomaten, burrata en balsamicocrème

Ellen Van Gool is veel bekender onder haar socialmedianaam @kokerellen. Al meer dan tien jaar voorziet de Vlaamse foodblogger ons van de lekkerste makkelijke recepten. Haar kookboeken 'The Breakfast Club' en 'Gezellig Kokerellen' prijken op menig keukenplank.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 180g bakje Looye Honingtomaten
  • 1 el gescheurde verse basilicum
  • 1 kant-en-klare pinsabodem
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bol burrata
  • 4 el groene pesto
  • 1 à 2 el balsamicocrème
  • 1 el gepekelde ui (optioneel)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C hetelucht.
  2. Halveer de Looye Honingtomaten en doe ze in een kom. Besprenkel met een scheutje olijfolie, kruid af met zout en peper en verdeel er de gescheurde basilicumblaadjes over. Hussel goed door elkaar zodat de tomaatjes gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Wrijf de pinsa in met een scheutje olijfolie en het teentje look. Leg de pinsabodem op de bakplaat met bakpapier. Bak de pinsa bodem 5 à 7 min. in de voorverwarmde oven totdat hij lichtgoudbruin en knapperig is. Houd de pinsa goed in de gaten, want de baktijd kan variëren per oven.
  4. Haal de pinsa uit de oven. Verdeel de groene pesto in lepeltjes over de pinsabodem. Leg de gekruide Honingtomaten erbovenop.
  5. Scheur de burrata voorzichtig in stukken en verdeel hem over de pinsa met de Honingtomaten. De warmte van de pinsa zal de burrata een beetje laten smelten.
  6. Besprenkel de pinsa met de balsamicocrème naar smaak en bestrooi eventueel met de gepekelde ui en verse basilicumblaadjes. Snijd de pinsa direct aan en serveer.

'Bij Kokerellen draait alles om smaak én eenvoud. Met de tomaatjes van Looye heb je beide in één hap. Verslavend lekker!'
– Ellen Van Gool

 

De Honingtomaat als koningin der tomaten

  • De Looye Honingtomaten herken je aan hun perfecte rode kleur en mooie vorm, maar bovenal aan hun heerlijke smakencombinatie van fris, honingzoet en zachtzuur.
  • Slechts een kwart van de teelt van Looye Kwekers krijgt na de strenge smaaktesten de titel Honingtomaten.
  • Elke tros Looye Honingtomaten begint als een mooie bos gele bloemen. De hommels in de kassen van Looye Kwekers bestuiven de bloemen, waardoor ze in acht weken tijd uitgroeien tot een prachtige tros mooie, rode tomaatjes.
  • En ook aan de heerlijke geur onderscheid je een tros Looye Honingtomaten. Je herkent met je ogen dicht het aroma van jonge bladeren, vers gemaaid gras, honing en bloeiende rozen.

Meer info over de Looye Honingtomaten vind je op looye.com.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen