Meest recente artikelen

Is er een verschil tussen chocoladedruppels en bakchocolade?

Neen, ze zijn niet hetzelfde

Is er een verschil tussen chocoladedruppels en bakchocolade? Artikel

Zijn chocoladedruppels en bakchocolade hetzelfde? Of moet je uitkijken met de chocolade die je uitkiest in de winkel wanneer je je favoriete chocoladerecept thuis wil klaarmaken? Wij zochten het uit.

Brownies, ganache, chocolademousse, chocolate chip cookies, … Heel wat heerlijke desserts en snacks bevatten chocolade. Maar wil je die zoetigheden graag zelf bereiden, dan moet je in de winkel de juiste chocolade weten kiezen uit het grote aanbod. Twee van die opties zijn uitermate verwarrend omdat ze vormelijk erg op elkaar lijken: chocoladedruppels en bakchocolade. Toch verschillen ze weldegelijk en gebruik je ze voor andere doeleinden. Waarom je dat best doet en in welke recepten je het toepast, lees je hier.

Andere ingrediënten

Een van de belangrijkste verschillen tussen chocoladedruppels en bakchocolade ligt in de ingrediënten en samenstelling. Chocoladedruppels of chocoladechips bevatten doorgaans suiker, cacaoboter, melkpoeder, cacaomassa en vaak emulgatoren en vanille voor smaak. Deze druppels zijn speciaal ontworpen om hun vorm te behouden tijdens het bakken, waardoor ze niet volledig smelten en zo hun karakteristieke vorm behouden.

Bakchocolade daarentegen heeft een eenvoudigere samenstelling en bevat over het algemeen cacaomassa, suiker en eventueel cacaoboter. Dit type chocolade is ontworpen om volledig te smelten bij verhitting, waardoor het een gladde en homogene textuur geeft aan je eindresultaat.

Andere toepassingen

Of je voor chocoladedruppels of bakchocolade kiest, hangt dus af van wat je wil klaarmaken. Wil je chocolate chip cookies maken of een bananenmuffin met kleine stukjes chocolade, kies dan voor de chocoladedruppels die ook na het bakproces duidelijk detecteerbaar zullen zijn. Wil je een chocoladecake of brownie maken, waarbij de chocolade mooi over het gehele deeg verdeeld is, leg dan bakchocolade in je winkelmandje.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen