Meest recente artikelen

Zo krijg je je zelfgemaakte granola lekker krokant

Het geheim van krokante granola

Zo krijg je je zelfgemaakte granola lekker krokant Artikel

Krijg je jouw zelfgemaakte granola maar niet krokant? Met deze stap-voor-stap tips lukt het zeker wel!

1. Havermoutvlokken

Verwarm de oven voor op 180°C. Stort de havermoutvlokken uit op een met bakpapier beklede bakplaat, zo blijft de granola niet aan je bakplaat kleven.

Granola maken: havermoutvlokken

2. Noten naar keuze

Voeg wat noten naar keuze toe. Denk aan pecannoten, walnoten, pistachenoten…

Granola maken: noten naar keuze

3. Vetstof

Voeg een beetje vetstof toe. Gebruik bij voorkeur arachideolie, een notenolie die hoog verhit kan worden.

Granola maken: vetstof

4. Honing of siroop

Doe er een lepel honing, agavesiroop of esdoornsiroop bij.

Granola maken: honing of siroop

5. Eiwit

Voeg een eiwit toe. Dit is dé belangrijkste stap, want het maakt je granola extra krokant.

Granola maken: eiwit

6. Mengen

Meng alles erg goed om met een lepel. Hoe beter alles vermengd is, hoe krokanter je granola zal zijn. Je kunt eventueel nog kaneel- of cacaopoeder toevoegen voor extra smaak.

Granola maken: mengen

7. Bak de granola

Bak de granola zo'n 15 minuten in de oven. Hou 'm goed in de gaten, want hij kan snel verbranden. Roer de granola af en toe eens om.

8. Uit de oven

Haal de granola uit de oven en meng er eventueel nog wat stukjes gedroogd fruit onder.

Granola maken: uit de oven

Tip! Fan van kokosrasp? Dat kan er zeker bij! Voeg die wel pas de laatste 5 minuten van de oventijd toe, want kokosrasp verbrandt héél snel.

Ga aan de slag met deze recepten met granola

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen