Meest recente artikelen

3 romige klassiekers voor je paasmenu

Tijd voor een Belgische klassieker

3 romige klassiekers voor je paasmenu Artikel

Advertorial

Ben jij ook volop bezig met de voorbereidingen van je paasfeest? Wij gaan voluit voor een heerlijk smeuïg menu. Die romige toets? Die krijg je door volle zuivelroom toe te voegen en wij kiezen daarbij voor een op en top Belgische klassieker.

Volle room blijft een klassieke manier om je gerechten die lekkere romige toets te geven. Als je voor Inex slagroom 40% kiest, voeg je daar ineens ook de unieke smaak van Belgische weidemelk aan toe.

Wist je dat….

…Inex room perfect is voor alle bereidingen van soepen over sauzen tot desserts. De room is niet alleen smaakvol en makkelijk in gebruik maar zorgt voor een optimale binding.

… Inex slagroom 40% al jaren een topscore van 3 sterren ('Superior Taste Award') behaalt bij het toonaangevende International Taste & Quality Institute (ITQI)?

Wij probeerden alvast dit heerlijk romige paasmenu uit.

Voorgerecht

Romige erwtensoep met munt

Met Inex slagroom 40%

4 pers. – 30 min.

Ingrediënten

• 600 g diepvrieserwtjes
• 2 uien
• 1,5 liter kippenbouillon
• 200 ml Inex room 40%
• 4 el olijfolie
• peper en zout

Bereiding

1. Zet een kookpot op het vuur en doe hier 2 eetlepels olijfolie in. Pel de uien, snij ze in vieren en doe ze in de stoofpot. Laat even stoven en voeg er dan de diepvrieserwtjes aan toe. Laat nog enkele minuten stoven.
2. Bevochtig met de kippenbouillon en laat zo'n 25 min. koken.
3. Mix de soep, breng op smaak met peper en zout. Voeg enkele blaadjes verse munt toe en mix de soep opnieuw glad.
4. Kruid de Inex room met peper en zout en klop 'm half op met een garde of een mixer.
5. Schep de soep in de kommetjes, lepel er wat van de Inex room op. Werk af met een flinke draai peper van de molen, enkele blaadjes munt en bedruppel met wat olijfolie.

Hoofdgerecht

Kalkoenrolletjes met groene asperges, pesto en dragonroomsaus

Met Inex slagroom 40%

4 pers. – 45 min.

Ingrediënten

Voor de kalkoenrolletjes

• 4 kalkoenfilets
• 4 sneetjes parmaham
• 200 g groene aspergepunten
• 2 el olijfolie
• Peper en zout

Voor de pesto

• 1 bosje verse basilicum
• 1 teentje knoflook
• 2 el geraspte parmezaanse kaas
• 2 el pijnboompitten
• 100 ml olijfolie

Voor de dragonroomsaus

• 300 ml Inex room 40%
• 200 ml witte wijn
• 250 ml kippenbouillon
• Bosje verse dragon
• Peper en zout

Nodig: keukentouw

Bereiding

1. Maak de dragonroomsaus. Doe de Inex room, de witte wijn en de kippenbouillon in een steelpannetje en laat tot 2/3de inkoken.
2. Maak de pesto. Pel de knoflook. Doe de knoflook, basilicum, de pijnboompitten, de parmezaanse kaas en de olijfolie in de keukenrobot of in de vijzel en maak er een pesto van.
3. Maak de kalkoenrolletjes. Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de kalkoenfilets en leg er een bakpapier op. Klop de kalkoenfilets plat met behulp van een koekenpan. Haal het bakpapier weg en kruid de kalkoenfilets met peper en zout. Bestrijk elke kalkoenfilet langs de binnenkant met wat pesto en leg er een sneetje parmaham op. Schik er telkens wat groene aspergepunten op en rol de kalkoenfilets dicht. Maak ze vast met wat keukentouw. Korst de kalkoenrolletjes langs beide kanten kort aan in een hete pan met wat olijfolie. Laat ze nadien nog zo'n 20 minuten verder garen in de oven.
4. Hak de dragon fijn en meng onder de roomsaus, kruid met peper en zout.
5. Serveer de kalkoenrolletjes met de dragonroomsaus.

Dessert

Banaan-karameltaartjes met slagroom

Met Inex slagroom 40%

Voor de bodem

• 1 vel kant en klaar kruimeldeeg

Voor de karamel

• 150 g suiker
• 200 ml Inex slagroom 40%

Voor de vulling

• 2 bananen
• 250 ml Inex slagroom 40%
• 2 el suiker
• 2 el pecannoten

Bereiding

1. Maak de karamel. Neem een steelpannetje met een dikke bodem en doe hier de suiker in. Voeg water toe tot de suiker net onderstaat. Zet het pannetje op het vuur zonder roeren en wacht tot je kleine lichtbruine belletjes ziet. Warm intussen de Inex slagroom op.
2. Meng tot een lichtbruine karamel met behulp van een garde. Voeg de Inex slagroom toe en meng nog even door.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Steek cirkels uit het kruimeldeeg die iets groter zijn dan je taartvormpjes. Bekleed 4 taartvormpjes met bakpapier en leg er telkens het kruimeldeeg in. Duw het teveel aan deeg langs de randen naar beneden. Prik de taartbodems in met een vork en bak ze 10 min. voor in de oven.
4. Haal de taartbodems uit de oven. Snij de bananen in stukjes en leg ze op de taartbodems. Lepel er wat van de karamel bovenop. Zet de taartjes nog zo'n 10 à 15 minuten in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.
5. Klop de Inex slagroom op met de suiker en doe in een spuitzak. Spuit telkens Inex slagroom over elk taartje. Hak de pecannoten fijn en strooi over de taartjes. Werk de taartjes af met nog wat extra karamel.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen