Meest recente artikelen

Intermittent fasting: wat is het en hoe werkt het?

Alles wat je wil weten over intermittent fasting

Intermittent fasting: wat is het en hoe werkt het? Artikel

Intermittent fasting of periodiek vasten is een echte trend. Maar hoe werkt het? En kun je nog gewoon blijven eten wat je wil? Wij zochten het voor je uit.

Heb jij al eens gehoord van intermittent fasting of periodiek vasten? Bij dit dieet draait het niet zozeer om wat je eet, maar wel om wanneer je het doet. Door enkele uren per dag te vasten, kun je gewicht verliezen én het zou ook andere gezondheidsvoordelen met zich meebrengen. Maar hoe werkt intermittent fasting juist en zijn er ook nadelen aan verbonden? Kun je nog eten wat je wil, en hoe start je ermee? In dit dossier willen wij je uitgebreid bijpraten over het intermittent fasting dieet. Zo kun je goed geïnformeerd zelf oordelen of dit iets voor jou is of toch niet. We raden je wel aan samen te zitten met je huisdokter of diëtist voordat je start met dit dieet.

Gezond eten

Ben je op zoek naar een dieet om op een snelle manier af te vallen? Dan ben je bij Libelle Lekker aan het verkeerde adres. Gezond eten, dat is waar wij voor staan. En gezond eten, dat is voor ons alles (met mate) mogen eten zonder beperkingen of schuldgevoel, maar wel met aandacht voor gezonde ingrediënten en bereidingswijzen én zo nu en dan ook een lekker verwennerijtje. Want genieten van het leven is óók belangrijk om je goed te voelen.

Libelle Lekker, dat zijn geen poedertjes, pakjes of sapjes maar écht eten, huisbereid en volgens de seizoenen, als gezonde brandstof voor je lichaam. Zelf koken, dus. Moeilijk hoeft dat niet te zijn: op onze website vind je altijd wel een recept dat bij jou past. Ook al ben je misschien geen keukenprinses of heb je weinig tijd, bij Libelle Lekker vind je altijd inspiratie om gezond te eten en te koken voor jezelf en voor je gezin, je hele leven lang. Bovendien bieden we je ook heel wat tips over hoe je met kleine aanpassingen in je levensstijl goede gewoontes in de hand kunt werken. We volgen hiervoor zo veel mogelijk de richtlijnen uit de nieuwe voedingsdriehoek.

 

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Zo werkt intermittent fasting

Voor- en nadelen van periodiek vasten

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen