Garnaalkroketten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Garnaalkroketten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Authentiek met vangverse, grijze Noordzeegarnalen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de groenten en snij in stukken.

  2. 2

    Doe de groenten met de garnaalpellen, de visafval, de wijn, een halve liter water en het kruidentuiltje in een grote pan. Breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen; niet langer, anders smaken de visgraten naar ammoniak. Zeef de visfumet.

  3. 3

    Smelt de boter, roer er de bloem door tot een gladde roux; laat wat "opdrogen" op zacht vuur. Leng geleidelijk aan met de gezeefde fumet. Blijf roeren en laat indikken.

  4. 4

    Voeg de losgeklopte eierdooiers één voor één aan de velouté toe; op laag vuur want het mag niet meer koken! Roer na elke dooier tot het mengsel glad is. Kruid met nootmuskaat, flink wat peper en weinig zout.

  5. 5

    Meng er voorzichtig de gepelde garnalen door.

  6. 6

    Bestrijk een ondiepe, rechthoekige vorm met een beetje olie. Schep het mengsel erin, strijk glad met een spater. Zet minstens 6 uur in de koelkast.

  7. 7

    Ontvorm de "koek" op een koud werkvlak. Snij met een scherp, lichtjes natgemaakt mes in even grote porties.

  8. 8

    Wentel de kroketten in losgeklopt eiwit, dan in paneermeel. Laat nog een kwartiertje opdrogen in de koelkast.

  9. 9

    Bak de garnaalkroketten in het frituurolie goudbruin.

  10. 10

    Serveer met gefrituurde peterselie en een partje citroen. Meer hoeft dat echt niet te zijn!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de groenten en snij in stukken.

  2. 2

    Doe de groenten met de garnaalpellen, de visafval, de wijn, een halve liter water en het kruidentuiltje in een grote pan. Breng aan de kook. Laat 15 minuten sudderen; niet langer, anders smaken de visgraten naar ammoniak. Zeef de visfumet.

  3. 3

    Smelt de boter, roer er de bloem door tot een gladde roux; laat wat "opdrogen" op zacht vuur. Leng geleidelijk aan met de gezeefde fumet. Blijf roeren en laat indikken.

  4. 4

    Voeg de losgeklopte eierdooiers één voor één aan de velouté toe; op laag vuur want het mag niet meer koken! Roer na elke dooier tot het mengsel glad is. Kruid met nootmuskaat, flink wat peper en weinig zout.

  5. 5

    Meng er voorzichtig de gepelde garnalen door.

  6. 6

    Bestrijk een ondiepe, rechthoekige vorm met een beetje olie. Schep het mengsel erin, strijk glad met een spater. Zet minstens 6 uur in de koelkast.

  7. 7

    Ontvorm de "koek" op een koud werkvlak. Snij met een scherp, lichtjes natgemaakt mes in even grote porties.

  8. 8

    Wentel de kroketten in losgeklopt eiwit, dan in paneermeel. Laat nog een kwartiertje opdrogen in de koelkast.

  9. 9

    Bak de garnaalkroketten in het frituurolie goudbruin.

  10. 10

    Serveer met gefrituurde peterselie en een partje citroen. Meer hoeft dat echt niet te zijn!

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.