Meest recente artikelen

Drie foodies bedenken creatief feestrecept met kalfsvlees

Nostalgie in een modern jasje

Drie foodies bedenken creatief feestrecept met kalfsvlees Artikel

Advertorial

Stephanie Bex van de foodblog Koken op hakken tovert kalfsvlees met pastinaak-aardappelcrème en champignons op tafel. "Ik kook graag met kalfsvlees omdat het enorm veelzijdig in gebruik is. De dunne lende is een super smaakvol stuk van het kalf en serveer ik met puree en gebakken groentjes. Heerlijk! Ook kalfsstoofvlees gebruik ik graag om blanket van te maken, een waar feestmaal!"

Anniek Chiau van Tafelklap kiest dan weer voor feestelijk kalfsgebraad met een knipoog naar Tel Aviv. "Ik presenteer een sappig kalfsgebraad dat mij spontaan nostalgisch maakt", vertelt ze. "Mijn grootmoeder kon het als de beste klaarmaken en leerde mij de kneepjes van het vak. Ik gooi haar klassieke erwtjes en worteltjes overboord en haal mijn inspiratie uit de geweldige keuken van het Midden-Oosten. De kroketjes worden parelcouscous, de groenten krijgen een geroosterde variant en het kalfsgebraad? Daar durf ik niet aan raken" (lacht).

Het recept voor een verrukkelijke kalfsvleesrollade met cantharelsaus, bedacht door foodie Sophie Charlier van de culinaire blog Tomate-Cerise, is een streling voor het oog én je smaakpapillen. Perfect voor een feestelijke maaltijd en in een mum van tijd bereid. "Ik vind het super handig dat je dit recept helemaal op voorhand kan klaarmaken en daarna in 10 minuten opwarmen. Heerlijk toch dat je als gastvrouw tijd hebt om samen met je gasten te genieten. De malsheid van het kalfsvlees zorgt ervoor dat de rollade smelt in de mond en past perfect bij het geraffineerde sausje past. Thuis was dit recept alvast een voltreffer! Het compliment van mijn hubbie: Als ik een restaurant had, zou ik dit gerecht op de kaart zetten ☺".

Gouden tips voor koken met kalfsvlees

Kalfsvlees is een delicaat stukje vlees met een verfijnde, subtiele smaak. Maar dat wil niet zeggen dat het moeilijk te bereiden is, integendeel. Met wat eenvoudige tips geniet je volop van al het lekkers wat kalfsvlees te bieden heeft.

  • Bewaar kalfsvlees in de originele verpakking of in het slagerspapier in het koudste gedeelte van je koelkast (tussen 0 en 4 °C), en dat voor maximum twee tot drie dagen.
  • Haal het kalfsvlees een uurtje voor je het gaat bakken al uit de koelkast. Zo voorkom je een thermische shock, waardoor het vlees minder mals zou zijn.
  • Bereid kalfsvlees licht rosé om het op z'n best te proeven, à point is natuurlijk ook een optie.
  • Werk altijd met een vleestang, zodat je niet in het vlees prikt tijdens het omdraaien. Daardoor zou de jus namelijk ontsnappen.
  • Meer tips over hoe je elk stukje perfect bereidt, lees je hier.

Zin om meer recepten met kalfsvlees te ontdekken?

Surf dan naar gekopkalfsvlees.be

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen