Meest recente artikelen

Perfect gegrild!

Gegrilde kabeljauw met courgette en tomaten-kruidensaus

  • Deel dit artikel:
Perfect gegrild! Artikel

Samen met Philips

Vis grillen, het is een drempel waar elke keukenprins en -prinses over moet. Want niemand wil een mooi stuk kabeljauw serveren waarvan de binnenkant nog rauw of net overgaar is. Nergens voor nodig, je kunt al het denkwerk aan de Airfryer overlaten, zo tover je zorgeloos en in geen tijd een heerlijk visgerecht tevoorschijn. “Dit is zo een makkelijk en lekker gerecht, terwijl je groenten en vis aan het roosteren zijn, maak je de tomaten-kruidensaus, en even later staat je gerecht op tafel. Een mooie schotel vol geroosterde courgette en een zeer sappig stuk kabeljauw, zalig toch!”, vertelt chef-kok Sofie Dumont.

Het volledige recept kan je onderaan dit artikel nog eens nalezen. Ontdek alle recepten van Sofie Dumont met de Airfryer van Philips hier.

Vis grillen, écht makkelijk is het niet. Alles hangt immers af van de vissoort en de dikte van de moten. Er bestaat dus geen exacte standaard. Je kunt gewoon op je gevoel vertrouwen, maar als je geen geroutineerde chef bent en met een mooi stuk vis aan de slag gaat, wil je eigenlijk echt zeker van je stuk zijn. De Philips Premium Airfryer XXL geeft je die garantie. Want de nieuwe, ingebouwde Smart Sensing-technologie zorgt ervoor dat jouw stuk kabeljauw altijd perfect gaar is. Tijdens het grillen garanderen slimme sensoren immers dat de Airfryer zijn tijd en temperatuur zelf automatisch aanpast. Helemaal op maat van het stuk vis dat je klaarmaakt. Precies goed, net zoals je het wilt. En dat zonder voortdurend te moeten checken. Je Airfryer is altijd gefocust.

Snel, gezond en op culinair niveau

Zo wordt koken écht een plezier. Wat peper en zout op de kabeljauw, inwrijven met enkele druppels olie en daarna is het tijd om de courgettes onder handen te nemen. Ook hier komt er peper en zout aan te pas, wat lookpoeder en enkele druppels olijfolie. “Of grillen met super weinig olie”, weet Sofie Dumont. Vrolijk door elkaar husselen en netjes langs die kabeljauw schikken. Enkele takjes tijm maken dit plaatje af. Niet zo tuk op courgettes? “Een andere groente kan perfect. Kies je voor een hardere groentevariant, snijd dan iets fijner.” Terwijl de kabeljauw gegrild wordt, is er nog net genoeg tijd om een sausje te maken. “Een vierge saus met olijfolie, tomaatjes en een hoop verse kruiden past hier perfect bij. Dragon, basilicum, dille, zalig!”. Terwijl je nog vlug een citroen uitknijpt is je gezonde gerecht al klaar. “De bom, toch?”.

Wat je moet weten over de nieuwe Philips Airfryer XXL:
Het toestel is veelzijdig, je kunt ermee frituren, bakken, grillen, braden en zelfs opwarmen.
Het heeft een handig groot formaat, van een hele kip van 1,4 kilo tot frietjes voor iedereen. En dat 1,5 keer sneller dan in een conventionele oven. Bovendien houdt de handige warmhoudmodus elk gerecht tot 30 min. lekker warm.
De Philips Airfryer XXL gebruikt hete lucht in plaats van olie en kan ook vet onttrekken. Gerechten kunnen tot 90% minder vet bevatten.
Met de Airfryer XXL komt ook een app NutriU én een receptenboek, samen goed voor honderden recepten. Je favorieten sla je makkelijk op.
De uitneembare Airfryer QuickClean-gaasmand met antiaanbaklaag en de grillplaat maak je in geen tijd schoon. Alle verwijderbare onderdelen pop je snel in de vaatwasmachine.
Kies je voor de nieuwe versie met Smart Sensing-technologie dan worden de tijd en de temperatuur door slimme sensoren automatisch aangepast tijdens het bereiden. Kies één van de vijf voorgeprogrammeerde ‘smart chef’ gerechten waaronder een volledige kip, kippenbouten, diepvries en verse frietjes, en vis. Perfect gaar dus, zonder moeite.

Meer weten? Ontdek de Philips Airfryer hier.

Recept

Gegrilde kabeljauw met courgette en tomaten-kruidensaus

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 g kabeljauwfilet zonder vel
  • 1 tak verse citroentijm
  • 2 ronde groene en 1 lange gele courgette, elk in kwartjes gesneden
  • Peper & zout
  • Lookpoeder
  • 2 el Olijfolie

Tomaten-kruidensaus:

  • 1 grote tomaat in kleine blokjes gesneden
  • 2 tenen look fijn geraspt
  • Sap en zeste van 1 citroen
  • ½ bot basilicum fijngesneden
  • ½ bot dille fijngesneden (zo goed als alle verse kruiden passen in de vierge saus, dus go wild with it !)
  • 1 sjalot fijngesneden
  • Zwarte peper van de molen, zeezout

Bereiding:

  • Leg de kabeljauw op een bord, voeg er 1 el olijfolie over en wrijf hem er helemaal mee in, kruid aan beide kanten met peper en zout en leg in het midden van de roosterplaat.
  • Doe hetzelfde bij de courgettes.
  • Wrijf de partjes in met 1el olijfolie, lookpoeder en peper en zout, schik ze recht langs de kabeljauw samen met de takjes tijm.
  • Rooster alles in de Airfryer aan 200°, gedurende een 10-tal minuten.
  • Maak ondertussen de vierge saus.
  • Meng alles onder elkaar en kruid af met peper en zout .
  • Verdeel de vis en groenten over de borden en serveer er de tomaten-kruidensaus bij.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen