Meest recente artikelen

Chocolademelk voor fijnproevers

Doe eens chocolademelk met een smaakje

Chocolademelk voor fijnproevers Artikel

Lekker koud buiten, en dan een kop warme chocolademelk: zalig! Als je eens iets anders wilt dan de klassieker, deze varianten zijn stuk voor stuk de moeite waard.

De klassieker

Voor 1 mok: 250 ml volle melk + 100 g fondantchocolade + 25 ml room + snuifje poedersuiker.

Breek de chocolade in stukjes, doe 'm in een pannetje met de melk en laat op een zacht vuurtje smelten. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Doe de chocolademelk in een mok en werk af met de slagroom.

Tip: werk je chocolademelk af met marshmallows, karamel, een vleugje cacaopoeder of kaneel…

Liever een keertje iets anders?

1 Chocolademelk met lavendel

Voor 1 mok: 200 ml volle melk + 175 g witte chocolade + 1/4 el gedroogde lavendel

2 Chocolademelk orange

Voor 1 mok: 250 ml melk + 175 g fondantchocolade + 1/2 el geraspte schil van een biosinaasappel + 1/2 el suiker

3 Pumpkin spice hot chocolate

Voor 1 mok: 250 ml volle melk + 1 el ongezoet cacaopoeder + 1/2 el pumpkin spice + 1 el esdoornsiroop

Voor de pumpkin spice: vul een glazen bokaaltje met 3 kl kaneelpoeder, 2 kl gemberpoeder, 1 1/2 kl kruidnagelpoeder, 1 1/2 kl pimentpoeder (allspice) en 2 kl nootmuskaatpoeder en roer om. Je kunt dit mengsel ook gebruiken als smaakmaker in pompoentaart, pumkin spice latte

4 Chocolademelk met karamel

Voor 1 mok: 125 ml melk + 50 ml room + 250 g melkchocolade + 3 el karamelsaus

5 Aztec hot chocolate

Voor 1 mok: 250 ml melk + 250 g fondantchocolade + 1/4 el kaneelpoeder + snuifje cayennepeper

6 Nutella chocolademelk

Voor 1 mok: 250 ml volle melk +  1 el cacaopoeder + 2 el Nutella + snuifje zout

7 Vegan chocolademelk

Voor 1 mok: 250 ml plantaardige melk + 1 1/2 el ongezoet cacaopoeder + 2 el kokossuiker

8 Irish hot chocolate

Voor 1 mok: 250 ml melk + 175 g fondantchocolade + 2 el Baileys Irish Cream

Pin deze ideetjes op je Pinterestborden

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Probeer ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen