Meest recente artikelen

Geurige zoetigheid: Baileys Biscuit

Een biscuit in een combi-stoomoven bakken? Jazeker!

  • Deel dit artikel:
Geurige zoetigheid: Baileys Biscuit Artikel

Samen met Miele

Ok, het is geen caloriearm dessert (305 kcal/100g), maar deze Baileysbiscuit is een echte eyecatcher op iedere feesttafel. Puur genieten bij iedere hap!

Bereidingstijd: meer dan 1 uur

Budget: iets duurder

Moeilijkheidsgraad: iets moeilijker

Ingrediënten

  • 285g bloem
  • 65g cacaopoeder
  • ¾ el. bakpoeder
  • ¾ el. zout
  • 75ml Baileys
  • 225ml zure room
  • 225g ongezouten boter
  • 340g kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • vanillextract

Meng bloem (285g), cacaopoeder (65g), bakpoeder (3/4el) en zout (3/4 el). In een andere kom mix je ongezouten boter (225g), vanille-extract (1kl) en kristalsuiker (340g) tot een lichtkleurig mengsel. Hier voeg je 3 grote eieren aan toe. Doe dit 1 voor 1! Vervolgens mag ook de Baileys (75ml) en zure room (225ml) erbij.

Spatel langzaam de bloem-cacaomix onder het eimengsel tot een homogene consistentie. Giet het beslag in een beboterde tulbandvorm.

Bereid je deze biscuit in de Miele combi-stoomoven? Dan selecteer je combinatiegaren, hetelucht plus, 150°C en 80% vocht. De baktijd bedraagt 1u20.
In een conventionele oven kies je voor hetelucht plus, 180°C voor ongeveer 50 à 60 minuten.

Bestrooi vlak voor het serveren poedersuiker op de afgekoelde biscuit.

Benieuwd naar wat je nog meer kan doen met een combi-stoomoven? Check deze video!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen