Meest recente artikelen

Geurige zoetigheid: Baileys Biscuit

Een biscuit in een combi-stoomoven bakken? Jazeker!

Geurige zoetigheid: Baileys Biscuit Artikel

Samen met Miele

Ok, het is geen caloriearm dessert (305 kcal/100g), maar deze Baileysbiscuit is een echte eyecatcher op iedere feesttafel. Puur genieten bij iedere hap!

Bereidingstijd: meer dan 1 uur

Budget: iets duurder

Moeilijkheidsgraad: iets moeilijker

Ingrediënten

  • 285g bloem
  • 65g cacaopoeder
  • ¾ el. bakpoeder
  • ¾ el. zout
  • 75ml Baileys
  • 225ml zure room
  • 225g ongezouten boter
  • 340g kristalsuiker
  • 3 grote eieren
  • vanillextract

Meng bloem (285g), cacaopoeder (65g), bakpoeder (3/4el) en zout (3/4 el). In een andere kom mix je ongezouten boter (225g), vanille-extract (1kl) en kristalsuiker (340g) tot een lichtkleurig mengsel. Hier voeg je 3 grote eieren aan toe. Doe dit 1 voor 1! Vervolgens mag ook de Baileys (75ml) en zure room (225ml) erbij.

Spatel langzaam de bloem-cacaomix onder het eimengsel tot een homogene consistentie. Giet het beslag in een beboterde tulbandvorm.

Bereid je deze biscuit in de Miele combi-stoomoven? Dan selecteer je combinatiegaren, hetelucht plus, 150°C en 80% vocht. De baktijd bedraagt 1u20.
In een conventionele oven kies je voor hetelucht plus, 180°C voor ongeveer 50 à 60 minuten.

Bestrooi vlak voor het serveren poedersuiker op de afgekoelde biscuit.

Benieuwd naar wat je nog meer kan doen met een combi-stoomoven? Check deze video!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen