Meest recente artikelen

Zoete aardappel: altijd goed, ook in soep!

Met een flinke dosis vitamine A en calcium is zoete aardappel een gezonde lekkernij.

  • Deel dit artikel:
Zoete aardappel: altijd goed, ook in soep! Artikel

Samen met Miele

Zin in een makkelijk én lijnvriendelijk (13 kcal/100gram) soepje? Met vijf ingrediënten serveer je deze dampende kop comfort food voor 4 personen.

Bereidingstijd: minder dan 30 min

Budget: goedkoop

Moeilijkheidsgraad: erg gemakkelijk

Ingrediënten

  • 6 grote zoete aardappelen (oranje variant)
  • 2 grote ajuinen
  • 2-3 l kippenbouillon, volgens dikte naar wens
  • Peper en zout

Snij 2 grote ajuinen in grove stukken en gaar in een stoomovenschaal zonder gaatjes, op 120°C gedurende 3 minuten of 9 minuten op 100°C.

Voeg 6 zoete aardappelen in grote stukken toe. Stoom 7 à 12 minuten op 120°C of 20 à 30 minuten op 100°C. Mix met een beetje kippenbouillon tot een homogene massa. Voeg extra bouillon (2 à 3 liter) toe tot de gewenste dikte. Kruid met peper en zout.

Meer weten over alles wat de combi-stoomoven voor je kan doen? Klik hier voor de video!

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen