Recept

Gegrilde kip met komkommer-citroensalsa

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de salsa. Halveer de komkommer, verwijder de zaadjes met een koffielepel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Pel de sjalot en de knoflook en hak fijn. Snij de gekonfijte citroen in kleine blokjes. Hak de peterselie fijn. Meng alles in een kom.

  2. 2

    Kneus de peperkorrels voor de dressing. Meng ze met de rest van de ingrediënten. 

  3. 3

    Rasp de bloemkool en de broccoli tot grove korrels. Hak de radijzen grof in een keukenrobot of hakmolentje. Meng ze met de bloemkool en broccoli. Maak een dressing van de olijfolie, wittewijnazijn, peper en zout en maak de groentecous- cous hiermee aan.

  4. 4

    Snij de kipfilets in de lengte doormidden, tot 4 dikke plakken. Bestrijk ze met olijf- olie en kruid met komijn, peper en zout. Gril de kip 6 à 8 minuten per kant.

  5. 5

    Leg de kipfilets op een schaal, doe de salsa erover en serveer met de groentecouscous en de dressing. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde kip met komkommer-citroensalsa

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!