Recept

Taboulé met kip en citroen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pittige couscous met sappige kippenboutjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de aubergines overlangs in plakken.

    Snij de paprika’s in repen.

    Rasp de citroenschil. Pers de citroen uit.

    Hak de gekonfijte citroen.

    Hak de kruiden fijn.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. 2

    Meng de olie met de honing en de harissa. Bestrijk de kippenbouten en de groenten met het mengsel. Leg ze op een ovenplaat, bak ze 15 minuten op 200°C en dan nog 15 minuten op 180°C.

  3. 3

    Doe intussen de couscous in een kom en giet er kokend water op (zie de verpakking). Laat 10 minuten wellen. Maak dan de korrels los met een vork.

  4. 4

    Meng de citroenschil, het citroensap en de kruiden samen met de gekonfijte citroen door de couscous.

  5. 5

    Schep de couscous in een schaal, verdeel er de groenten over en leg er de kippenbouten bij. Giet er het braadvocht over en zet de schaal 10 minuten in de oven, op 160°C.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Taboulé met kip en citroen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!