Meest recente artikelen

Aan tafel met Ellen Charlotte Marie

Haar favoriete adresjes!

Aan tafel met Ellen Charlotte Marie Artikel

Hier gaat foodie en foodblogster Ellen Charlotte Marie het liefst op restaurant.

Je kent Ellen De Meulemeester als foodie en foodblogster op Instagram en Facebook @ellencharlottemarie. Ze is ook de auteur van de boeken 'One Healthy Kitchen' en 'One Healthy Family' en maker van de app 'Effortlessly Healthy'. Ze is gek op chocoladeblondies, cakejes op basis van kokosyoghurt en speltbloem uit haar tweede boek.

Voor een vegan koffieklets

 

 

“Le Pain Quotidien is een vaste waarde. Ik spring er vaak binnen nadat ik m’n kindjes naar school heb gebracht, voor een koffie, thee of kurkuma latte. Het is leuk dat je er kunt ontbijten en lunch op gelijk welk moment van de dag. Ideaal omdat ik lang doorwerk en daarom m’n middagpauze wel eens durf uit te stellen. Dan eet ik er een van de seizoensgebonden vegan gerechtjes die ik er altijd toevállig tegenkom.” (lacht)

Le Pain Quotidien, Simon Stevinplein 15, Brugge. Info: 050-34 29 21

Een retourtje Japan

 

“Wanneer m’n man of ik jarig zijn, gaan we lunchen bij Tanuki. In dit serene Japanse restaurant moet je het wel rustiger aan doen. Je ziet er live hoe alles bereid wordt, waarna ze al het lekkers in aparte potjes serveren. Dan volgt een ware ontdekkingstocht! Als voorafje nemen we dikwijls een misosoepje met tofu. En dan kies ik voor een bentobox vol verschillende gerechtjes. Die is telkens anders. Ook de desserts zijn trouwens erg puur in de Japanse keuken: ze zijn aanzienlijk minder gesuikerd en lichter dan de meeste nagerechten.”

Tanuki, Oude Gentweg 1, Brugge. Info: 050-34 75 12 

De straten van Thailand

 

“M’n grote droom? Met het hele gezin een rondreis maken door Thailand. Blijkbaar is er in Thailand ontzettend veel vegan en gezonde streetfood. Ik ontdek graag nieuwe ingrediënten en gerechten, maar het is een zoektocht om goede dingen te vinden die m’n kindjes ook lusten. Daarom probeer ik vooraf goed uit te zoeken wat je waar kunt eten. We gaan liever voor plekken waar ze bij een veggie gerecht meer doen dan enkel het vlees of de vis weglachten. (lacht) 
Natuurlijk ben ik ook enorm benieuwd naar de smaak van het aan de bomen gerijpte fruit. De smoothies daar moeten gewéldig zijn.”

Lees ook…

  • Deel dit artikel
Alles over Ellen Charlotte Marie

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen