Meest recente artikelen

5 sprookjesrecepten om zelf te maken

Van de koekjes van Roodkapje tot het peperkoeken huisje van de heks

5 sprookjesrecepten om zelf te maken Artikel

Wat brengt Roodkapje naar grootmoeder? Koekjes en wijn. En waarvan droom het meisje met de zwavelstokjes? Van gebraden gans. In veel sprookjes speelt eten een belangrijke rol. Ontdek hier vijf recepten uit sprookjes om zelf te maken.

1 Hans en Grietje en het peperkoeken huisje

"Een paar dagen lang zwierven Hans en Grietje door het bos. Soms vielen ze van de honger in slaap. En toen ze de moed al hadden verloren, zagen ze opeens een huisje staan, een huisje dat gemaakt was van brood en koek en suikergoed. Ze renden er heen en hapten van het huisje. Eindelijk hadden ze wat te eten. Maar toen hoorden ze: 'Knibbel Knabbel Knuisje, wie knabbelt er aan mijn huisje?'"

5 recepten uit sprookjes om zelf te maken 1

2 Sneeuwwitje en de bessentaart voor Grumpy

Wij doen het met braambessen, Sneeuwwitje met kruisbessen of stekelbessen. Zeker is dat je ons recept voor braambessentaartjes ook kunt gebruiken om Sneeuwwitjes kruisbessentaart te maken. Zij maakt ze met een dekseltje van deeg, waar ze met de hulp van de vogeltjes Grumpy's naam op schrijft met een restje deeg. Dat tovert zelfs bij de grootste brompot een glimlach op z'n gezicht, toch?

5 recepten uit sprookjes om zelf te maken 2

3 Goudlokje en de bordjes pap

"Het eerste wat Goudlokje zag was de tafel met drie kommen pap, een hele grote kom voor Papa Beer, een middelgrote kom voor Mama Beer, en een klein kommetje voor Baby Beer. 'Oh, die pap ruikt goed!' zei Goudlokje. En omdat ze een beetje hongerig was, pakte ze een lepel en nam een hapje van de pap in de grote kom."

5 recepten uit sprookjes om zelf te maken 3

4 Het meisje met de zwavelstokjes en de gebraden gans

"De sneeuwvlokken vielen in haar lange, blonde haar, dat zo mooi in haar nek krulde, maar aan dat soort dingen dacht ze echt niet. Uit alle ramen scheen licht naar buiten en het rook overal zo lekker naar gebraden gans; het was immers oudejaarsavond en daar dacht ze wel aan. "

5 recepten uit sprookjes om zelf te maken 4

5 Roodkapje en de koekjes voor grootmoeder

"Er was eens een meisje dat Roodkapje heette, omdat ze altijd een mooi rood mutsje op haar hoofd droeg. Op een dag riep haar moeder Roodkapje bij zich. Ze gaf haar een mandje met een fles wijn, koekjes, appels en een heerlijke peperkoek. 'Grootmoeder is een beetje ziek', zei ze. 'Wil jij dit mandje naar haar toebrengen?'"

5 recepten uit sprookjes om zelf te maken 5

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen