Zalmsticks met spinazie-avocadosalade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zalmsticks met spinazie-avocadosalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gepaneerde vis

bereiding
  1. 1

    Snij de zalmfilet in balkjes, ter grootte van een fishstick. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren met wat peper en zout los in een ander bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de zalm achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. leg de zalmsticks naast elkaar op een bord en laat een halfuur drogen in de koelkast.

  2. 2

    Stoom de krieltjes gaar in de schil. laat ze wat afkoelen en snij ze in plakjes.

  3. 3

    Spoel de spinazie en zwier droog. Pel de ui en snij ‘m in dunne ringen. Pel de avocado en snij ‘m in blokjes.

  4. 4

    Maak een dressing van het limoensap, 3 el olijfolie, de koriander, peper en zout. Meng de spinazie met de krieltjes, de ui en de avocado en maak aan met de dressing.

  5. 5

    Verhit wat olie en boter in een pan en bak in ongeveer 3 minuten, op middelhoog vuur, de zalmsticks aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de zalmfilet in balkjes, ter grootte van een fishstick. Doe de bloem in een diep bord, klop de eieren met wat peper en zout los in een ander bord. Doe het paneermeel in een derde bord. Haal de zalm achtereenvolgens door de bloem, het ei en het paneermeel. leg de zalmsticks naast elkaar op een bord en laat een halfuur drogen in de koelkast.

  2. 2

    Stoom de krieltjes gaar in de schil. laat ze wat afkoelen en snij ze in plakjes.

  3. 3

    Spoel de spinazie en zwier droog. Pel de ui en snij ‘m in dunne ringen. Pel de avocado en snij ‘m in blokjes.

  4. 4

    Maak een dressing van het limoensap, 3 el olijfolie, de koriander, peper en zout. Meng de spinazie met de krieltjes, de ui en de avocado en maak aan met de dressing.

  5. 5

    Verhit wat olie en boter in een pan en bak in ongeveer 3 minuten, op middelhoog vuur, de zalmsticks aan beide kanten goudbruin. Serveer ze met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.