Meest recente artikelen

Zo kun je zien of een pompoen eetbaar is

Handig!

  • Deel dit artikel:
Zo kun je zien of een pompoen eetbaar is Artikel

Denk je aan de herfst, dan denk je aan pompoen. Maar zijn alle pompoenen eigenlijk geschikt om te eten? Zeker niet. Maar je kunt er gelukkig snel achterkomen of je een eetbare variant hebt.

Platter en breder

Het is soms lastig om aan de buitenkant van een pompoen te kunnen zien of je deze kunt eten. Alle pompoenen zijn in principe eetbaar, maar de een is lekkerder dan de ander. Beter gezegd: er zijn varianten bij die veel te bitter zijn om te eten. Dit zijn dan vaak kalebassen. Deze herken je aan hun lichte kleur, hele harde schil en ze zijn vaak ook platter en breder. Deze dienen meer als decoratie en zal je ook niet snel tegenkomen in de supermarkt.

Vruchtvlees

Kun je aan de vorm niet zien of je een pompoen of kalebas hebt? Snijd ‘m dan open. Zit er geen vruchtvlees in? Dan is de pompoen niet eetbaar, maar heb je een sierkalebas. Om echt zeker te weten of je ‘m kunt eten kun je een stukje koken. Is de smaak echt heel bitter? Dan is het geen goed idee om deze op te eten, maar is de smaak wel zoals je van een pompoen gewend bent? Dan heb je een goede in handen.

Meer pompoen?

Lekkere recepten met pompoen

Bron: Libelle.nl

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen