Meest recente artikelen

5x lamsvlees in de oven én wat er lekker bij is

Lekker genieten

  • Deel dit artikel:
5x lamsvlees in de oven én wat er lekker bij is Artikel

Voor een dinertje met vrienden, als dagelijkse kost, als comfort food of voor de hele familie: lamsvlees kan altijd. Deze 5 lamsgerechten maak je in de oven en zullen ieders hart veroveren. Bovendien geven we jou ook nog de lekkerste smaakcombinaties mee!

5 klassiekers, maar nu met lamsvlees 21. Lamsgebraad met tapenade en lente-ui

5 x lams in de oven en wat er lekker bij is 1

>> Naar het lamsgebraad met tapenade en lente-ui

2. Lamsschouder gevuld met pancetta, salie en gekonfijte sjalot

5 x lams in de oven en wat er lekker bij is 2

>> Naar de lamsschouder gevuld met pancetta, salie en gekonfijte sjalot

3. Gratin van penne met lam, courgettes en twee kazen

5 x lams in de oven en wat er lekker bij is 3

>> Naar de gratin van penne met lam, courgettes en twee kazen

4. Gevulde champignons met lam, ricotta en pesto

5 x lams in de oven en wat er lekker bij is

>> Naar de gevulde champignons met lam, ricotta en pesto

5. Bladerdeegtaartjes met lam en bospaddenstoelen

5 x lams in de oven en wat er lekker bij is 4

>> Naar de bladerdeegtaartjes met lam en bospaddenstoelen

Wat is er lekker bij lamsvlees?

Kruiden en garnituur

Combineer aromatische kruiden als rozemarijn, tijm, basilicum, salie, dragon of munt met het lamsvlees voor een heerlijk geparfumeerde smaak. Het delicate stukje vlees komt ook extra tot zijn recht wanneer je het inwrijft met knoflook. Het garnituur hou je het best simpel. Aardappelen in de oven en wat eenvoudige groenten volstaan. Je kunt het vlees ook perfect combineren met zoete producten zoals gedroogde pruimen, abrikozen of honing.

Enkele suggesties voor aardappelen uit de oven:

  • Gestempelde aardappelen
  • Aardappelen Hasselback
  • Aardappel-en courgettespiesjes uit de oven
  • Gepofte aardappelen met home-made kruidensausje

Allerlei marinades

Probeer deze bijvoorbeeld eens:

  • Marinade met gember
    Meng 6 geplette teentjes knoflook, een stuk verse geraspte gember, 1 koffielepel gemalen zwarte peper, 1 koffielepel zout en 4 eetlepels olijfolie. Strijk het vlees in met dit mengsel en laat het afgedekt 1 uur marineren in de koelkast.
  • Marinade met citroen
    Meng 8 eetlepels olijfolie, het sap van een citroen, 3 kleine uien (in kwartjes gesneden), 1 teentje fijngehakte knoflook, enkele takjes fijngehakte peterselie en tijm. Dompel het vlees onder in deze marinade en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Marinade met munt
    Meng 6 eetlepels olijfolie, 4 eetlepels balsamicoazijn, een bosje fijngehakte verse munt, zout en peper. Laat het vlees gedurende een uur marineren in de koelkast.

Gevuld

Lekker, zo’n gevuld stukje lamsvlees! Ontdek hier welke stukken perfect zijn om op te vullen. Dit zijn alvast enkele topcombinaties:

  • Abrikozen, gedroogde pruimen, paneermeel, eidooier, ui, peterselie, rozemarijn, tijm, citroenschil, cayennepeper, zout en peper.
  • Spinazie, gehakt, ui, boter, peterselie, tijm, rozemarijn, nootmuskaat, zout en peper.
  • Gerookte lamsborst, peterselie, bieslook, fijne tuinkruiden, specerijen, champignons, boter, zout en peper.
  • Gehakt, knoflook, ei, peterselie, broodkruim, bouillon, ui, kruiden, zout en peper.
  • Gekookte rijst met lamsgehakt, pistaches, amandelen, pijnboompitten, zout en peper.

Meer weten over lamsvlees? Bezoek dan www.kokenmetlam.be

Deze lamsgerechten zullen je ook interesseren

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.