Meest recente artikelen

Dit is dé zomertrend volgens foodie Olly Ceulenaere

Ontdek het hier

Dit is dé zomertrend volgens foodie Olly Ceulenaere Artikel

Wat we eten deze zomer? Bekende chefs voorspellen dé trends en geven hun beste tips, tricks en adresjes prijs. Deze week: Olly Ceulenaere.

Olly Ceulenaere, Restaurant Publiek in Gent / Flemish Foodie

Wat wordt dé zomertrend?

De internationale trend om opnieuw op open vuur te koken breekt helemaal door. Een hout- of pizzaoven in de tuin? Dat is hét van hét. Zo kook je spotgoedkoop, makkelijk én gezellig. Het heeft ook wel iets heerlijks DIY, zo je eigen boeltje klaarmaken. In de winter kun je ze trouwens ook gebruiken, ideaal voor langzame stoofpotjes.

Wat is jouw ultieme zonrecept?

Van mij mag je een diy-pizza uit de houtoven in de tuin verwachten, met een pils 'La Rulles Estivale', voor de apero. Daarna kies ik voor een mooi staartstuk van schelvis op steen gebakken tussen de warme kolen, met een lichte, krokante rauw salade van erwtjes, peulen en bittere wilde kruiden, met een dressing van pikante kaas en karnemelk. Daarna krijg je nog wat vers fruit en noten met een lekkere fles wijn van heel diep uit de kelder… En misschien nog eentje!

Wat is jouw favoriete zomeradres?

Het terras van Alberte in Gent. Daar al etend en drinkend de avond laten overgaan in de nacht, samen met wat vrienden, vind ik wel bijzonder!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen