Meest recente artikelen

Met deze tips & tricks maak je de beste koffie

Koffie academy

Met deze tips & tricks maak je de beste koffie Artikel

Koffie: wij krijgen er maar niet genoeg van. Met deze tips & tricks maak je het lekkerste bakje troost.

Tips & tricks

Bonen

Een goede koffie begint bij goede koffiebonen. Koop je favoriete bonen en bewaar de op een droge, luchtdichte plaats. Bewaar ze nooit in de ijskast of diepvries, want hierdoor zullen de smaak en aroma afnemen.

Maal hem zelf

Wist je dat 90% van de aroma's binnen de 20 minuten verdwijnen nadat je je koffie hebt gemalen? Het is dus meer dan de moeite waard om het lichte fysieke werk zelf te doen. Toch een beetje te lui? Gebruik dan een elektrische molen. Zolang je je bonen maar maalt nét voordat je hem gaat zetten.

Juiste hoeveelheid

Lekker straf of juist helemaal niet: iedereen drinkt zijn koffie anders. Natuurlijk is er een groot verschil in koffiebonen, en hebben deze allemaal een andere smaak en gewicht. Om slappe (of juist veel te sterke) koffie te voorkomen voeg je dus best nooit koffiebonen toe op het zicht, maar weeg je ze steeds af.

Juiste temperatuur

Zorg ervoor dat de temperatuur van je water tussen de 90°C en 96°C warm is. Als het warmer is, zal je koffie verbranden. Kouder water zal voor een verminderde smaakopname zorgen.

Propere koffiemachine

Kalk in je machine is niet goed voor de smaak van je koffie (en voor je machien). Eén simpele oplossing om het te voorkomen: je machine regelmatig schoonmaken!

Koffie ideetjes

Niets lekkerder dan een kop vers gezette koffie in de ochtend. Maar soms mag het ook eens wat specialer zijn. Ga voor een gepimpte koffie als cold brew of ijskoffie, of verwerk je overschotjes in een heerlijk dessert.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen