Koude soep met ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Koude soep met ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spaanse salmorejo

bereiding
  1. 1

    Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in partjes. Doe de pitjes door een zeef en vang het sap op.

  2. 2

    Pel en hak de ui en de knoflook. Snij de korst van het brood, week het toastbrood in water en knijp goed uit.

  3. 3

    Doe de tomaten en hun sap, het brood, de ui, de knoflook en 2 el olijfolie in de blender en mix fijn. Voeg er koud water aan toe (± 200 ml) tot de soep dik-vloeibaar is. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Kook intussen de eieren hard. Laat ze afkoelen. Pel ze en hak ze fijn. Snij de ham in reepjes.

  5. 5

    Breng de soep op smaak met citroensap, wat cayennepeper en zout. Werk af met ei en ham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en ontpit de tomaten. Snij ze in partjes. Doe de pitjes door een zeef en vang het sap op.

  2. 2

    Pel en hak de ui en de knoflook. Snij de korst van het brood, week het toastbrood in water en knijp goed uit.

  3. 3

    Doe de tomaten en hun sap, het brood, de ui, de knoflook en 2 el olijfolie in de blender en mix fijn. Voeg er koud water aan toe (± 200 ml) tot de soep dik-vloeibaar is. Zet minstens 1 uur in de koelkast.

  4. 4

    Kook intussen de eieren hard. Laat ze afkoelen. Pel ze en hak ze fijn. Snij de ham in reepjes.

  5. 5

    Breng de soep op smaak met citroensap, wat cayennepeper en zout. Werk af met ei en ham.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.