Meest recente artikelen

Dit zijn de hipste foodtrends van het moment

Hot hot hot

  • Deel dit artikel:
Dit zijn de hipste foodtrends van het moment Artikel

Heb jij al eens gehoord van mermaid toast, cloud eggs of furikake? Dankzij ons ben je zo dadelijk weer helemaal mee met de nieuwste foodtrends!

Cloud eggs

Wie z’n gebakken, gekookt of gepocheerd eitje beu is, kan eens cloud eggs proberen. Hoe je die maakt? Splits het ei. Klop het eiwit op, maak er hoopjes van op een bakplaat en maak in elk hoopje een kuiltje met de achterkant van een lepel. Bak de eiwitten 5 minuten in de oven op 230°C, doe dan de dooier in het kuiltje en bak nog zo’n 3 minuten verder in de oven. Zo schattig, zo lekker! Heerlijk met spinazie of op een (avocado)toast.

 

Sushi in alle maten en vormen

Nu sushi zelf een beetje gewoontjes geworden is, zijn er weer nieuwe, bijzondere varianten. Zo zijn sushi taco’s, sushi burgers en sushi donuts momenteel erg hip. In dit filmpje zie je hoe je die laatste zelf kunt maken.

Furikake

In Japan is het al lang bekend en nu is het ook naar ons overgewaaid: furikake is een strooisel dat in de Japanse keuken gebruikt wordt om allerhande gerechten te pimpen. Op je sushi, rijstgerechten, salade, vis of poké bowl… Furikake kan werkelijk overal op!  Er bestaan verschillende varianten maar de populairste furikake wordt gemaakt van zeewier, sesam, bonitovlokken (dat is gedroogde tonijn), gedroogde groenten (bijvoorbeeld wasabi en wortel) en zout. Een echte aanrader als je dol bent op de Japanse keuken, en te vinden in de Aziatische supermarkt.

Kleurrijke gerechten

Heb je al gehoord van de unicorn, rainbow of mermaid foodtrend? Hierbij worden allerlei gerechten in een wel érg kleurrijk jasje gestoken. Noodles, toast, sushi, chocolademelk… je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat. Of het er lekker uitziet, daar mag je zelf over oordelen.

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen