Gepocheerd eitje met spinazie
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gepocheerd eitje met spinazie

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ei op een originele wijze

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie.

  2. 2

    Maak de spinazie schoon, spoel de blaadjes en schud goed droog. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat afgedekt slinken op middelhoog vuur. Kruid met zout en nootmuskaat. Meng de room en de helft van de parmezaan door de spinazie.

  4. 4

    Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes en maak in het midden een kuiltje. Breek boven elke kuiltje een ei. Bestrooi met de rest van de parmezaan.

  5. 5

    Zet de ovenschaaltjes 10 tot 15 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog vloeibaar. Kruid met peper en zout en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Vet 4 ovenschaaltjes in met olijfolie.

  2. 2

    Maak de spinazie schoon, spoel de blaadjes en schud goed droog. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook.

  3. 3

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot met de knoflook glazig. Voeg er de spinazie aan toe en laat afgedekt slinken op middelhoog vuur. Kruid met zout en nootmuskaat. Meng de room en de helft van de parmezaan door de spinazie.

  4. 4

    Verdeel de spinazie over de ovenschaaltjes en maak in het midden een kuiltje. Breek boven elke kuiltje een ei. Bestrooi met de rest van de parmezaan.

  5. 5

    Zet de ovenschaaltjes 10 tot 15 minuten in de oven, of tot het eiwit gestold is maar de dooier nog vloeibaar. Kruid met peper en zout en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.