Aardbeienijs met zuurstokjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Klop de slagroom tamelijk stevig op met de vanillesuiker en zet even koel.

  2. 2

    Laat de chocolade au-bain-marie smelten, doe in een spuitzakje met een heel klein mondje en spuit er puntjes en boogjes van op een vel bakpapier. Dit vormen de ogen en de mond van de kerstmannetjes. Laat goed afkoelen zodat de chocolade opnieuw stolt.

  3. 3

    Snijd het hoedje van de aardbeien en zet de onderkant ondersteboven. Spuit er een mooi rond toefje slagroom op (dit is het hoofdje van de kerstman) en schik er de oogjes en het mondje op. Zet het hoedje terug op het hoofdje en spuit een mini-toefje slagroom op het puntje van de hoed. Laat de kerstmannetjes kort opstijven in de koelkast.

  4. 4

    Start met het dresseren van de bordjes. Schep hiervoor 8 bollen aardbeienijs en leg ze op de bordjes. Lepel er wat slagroom op en verdeel de framboosjes over de bordjes. Breek de zuurstokjes over de bordjes met ijs en schik een kerstmannetje op ieder bordje. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!