9 tips voor de perfecte foodfoto
We like!
Wanneer je een lekker gerechtje wil vastleggen op foto, is het niet altijd even makkelijk het er ook mooi uit te laten zien. Dankzij deze 9 inside tips van bloggers maak jij vanaf nu de perfecte foodfoto.
Els van elisakookt.be
"Zorg ervoor dat je ingrediënten er steeds fris uitzien. Even water sprayen op sla of fruit kan wonderen doen."
A post shared by Els Sirejacob (@elisa.kookt) on Jun 16, 2017 at 7:55am PDT
Pauline van uitpaulineskeuken.nl
"Met een simpele foto-app kun je veel doen. Afterlight (€ 0,99) is een aanrader! Als je steeds dezelfde filter gebruikt, passen al je foto's bij elkaar."
A post shared by Pauline – Uit Pauline's Keuken (@uitpaulineskeuken) on Aug 11, 2017 at 12:49am PDT
Stephanie van kokenophakken.be
"Zet je foto niet te vol. Je fotografeert beter drie cupcakes dan tien. Een oneven aantal zorgt trouwens voor een mooiere compositie."
A post shared by KOKEN OP HAKKEN – FOODBLOGGER (@stephanie_bex) on Apr 4, 2017 at 7:40am PDT
Manon van macaronmanon.be
"Ga voor licht! Kies voor natuurlijk daglicht en fotografeer bij een raam of buiten. Vermijd direct zonlicht door een wit laken voor je raam te hangen."
A post shared by Manon Van Aerschot (@macaron_manon) on Aug 14, 2017 at 8:13am PDT
Ellen van kokerellen.be
"Speel met scherpte en diepte om de aandacht te trekker. Toon wat jij wilt laten opvallen scherp, en hou de rest bewust wazig."
A post shared by ELLEN ✕ HEALTHY FOOD BLOGGER (@kokerellen) on Aug 6, 2017 at 11:38pm PDT
Suus van foodbandits.nl
"Hou je foto recht. Zorg voor een duidelijke horizon, eventueel met een statief. Vierkante borden maken het moeilijker om alles recht te krijgen."
A post shared by Food Bandits (@foodbandits) on Jun 21, 2017 at 2:40am PDT
Jozefien van goestjes.be
"Niet alles hoeft helemaal op de foto te staan, het mag ook 'in the corner'. Zet een bord met je gerecht centraal en toon dan een deel van een kleiner kommetje in de hoek."
Myriam van hap-en-tap.be
"Fotografeer in RAW en bewerk je foto in Lightroom of Photoshop: kleuren wat bijstellen, contrast vergroten… Zo maak je van goede foto een hele goede!"
Louie van bakedlouies.com
"Laat het kloppen! Maak je een bombastische chocoladetaart? Leg er geen droge zaden bij, maar wel authentieke bakspullen, chocoladedruppels of een potje gesmolten chocolade."
Nog meer tips?
Jozefien en Suus organiseren regelmatig workshops foodfotografie. Neem een kijkje op hun website voor meer info.