Meest recente artikelen

9 tips voor de perfecte foodfoto

We like!

9 tips voor de perfecte foodfoto Artikel

Wanneer je een lekker gerechtje wil vastleggen op foto, is het niet altijd even makkelijk het er ook mooi uit te laten zien. Dankzij deze 9 inside tips van bloggers maak jij vanaf nu de perfecte foodfoto.

Els van elisakookt.be

"Zorg ervoor dat je ingrediënten er steeds fris uitzien. Even water sprayen op sla of fruit kan wonderen doen."

Pauline van uitpaulineskeuken.nl

"Met een simpele foto-app kun je veel doen. Afterlight (€ 0,99) is een aanrader! Als je steeds dezelfde filter gebruikt, passen al je foto's bij elkaar."

Stephanie van kokenophakken.be

"Zet je foto niet te vol. Je fotografeert beter drie cupcakes dan tien. Een oneven aantal zorgt trouwens voor een mooiere compositie."

Manon van macaronmanon.be

"Ga voor licht! Kies voor natuurlijk daglicht en fotografeer bij een raam of buiten. Vermijd direct zonlicht door een wit laken voor je raam te hangen."

Ellen van kokerellen.be

"Speel met scherpte en diepte om de aandacht te trekker. Toon wat jij wilt laten opvallen scherp, en hou de rest bewust wazig."

Suus van foodbandits.nl

"Hou je foto recht. Zorg voor een duidelijke horizon, eventueel met een statief. Vierkante borden maken het moeilijker om alles recht te krijgen."

Jozefien van goestjes.be

"Niet alles hoeft helemaal op de foto te staan, het mag ook 'in the corner'. Zet een bord met je gerecht centraal en toon dan een deel van een kleiner kommetje in de hoek."

Myriam van hap-en-tap.be

"Fotografeer in RAW en bewerk je foto in Lightroom of Photoshop: kleuren wat bijstellen, contrast vergroten… Zo maak je van goede foto een hele goede!"

Louie van bakedlouies.com

"Laat het kloppen! Maak je een bombastische chocoladetaart? Leg er geen droge zaden bij, maar wel authentieke bakspullen, chocoladedruppels of een potje gesmolten chocolade."

 

Nog meer tips?

Jozefien en Suus organiseren regelmatig workshops foodfotografie. Neem een kijkje op hun website voor meer info.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen