Meest recente artikelen

Natalies weekmenu à la Pascale Naessens

Kidsproof zonder koolhydraten

Natalies weekmenu à la Pascale Naessens Receptenset

Geen koolhydraten, toch veel smaak en kidsproof? Ja hoor! Met Natalies weekmenu à la Pascale Naessens eet je met het hele gezin een week lang gezond, gevarieerd én lekker.

Natalies weekmenu à la Pascale Naessens

  • Maandag – Kip in paprika-pindasaus met kruidige bloemkoolrijst
  • Dinsdag – Courgette-enchilada's met gehakt en frisse tomatensalsa
  • Woensdag – Zeebarbeel met preistoemp en graanmosterdsaus
  • Donderdag – Ricotta-traybake met venkel, tomaat en basilicumsaus
  • vrijdag – Broccoli-kipburgers met spitskoolsalade
  • Zaterdag – Groene shakshuka met spinazie, zwarte olijven en lijnzaadcrackers
  • Zondag – Salade met tagliata en kerstomatencompote
  • Dessert – Kokosclafoutis met rabarber en aardbeien

Zelf vindt Natalie haar homemade lijzaadcrackers een echte aanrader: "'Mmm….', zei collega Kirsty. 'Die zien er even goed uit als die van de winkel!' En dat klopt. Zelf crackers maken is helemaal niet zo moeilijk. Bovendien kun je eigen smaakjes toevoegen met kruiden, zout en zelfs een laagje geraspte oude kaas. Het moeilijkste? Wachten tot ze afgekoeld zijn om ervan te smullen." Je vindt het recept hieronder  in Natalies weekmenu geïnspireerd door de methode van Pascale Naessens.

Natalies voorraadkast

Om haar gerechtjes extra smaakvol te maken, heeft Natalie altijd deze smaakmakers in voorraad…

Worcestershiresaus: "Altijd goed om gehakt op smaak te brengen. Heb je het niet in huis, vervang het dan door sojasaus."

Misopasta:  "Deze heb ik altijd in verschillende kleuren in voorraad. Hoe donkerder de pasta, hoe intenser de smaak. Ik gebruik het om een sausje te pimpen of een dressing te maken. Ook lekker in een klassieke curry!"

Graanmosterd: "Wat mij betreft de beste mosterdsoort: lekker pittig van smaak. Je kunt het gebruiken als topping bij vis en kip, als extraatje bij kaas­blokjes en als smaakmaker in puree en warme en koude sauzen."

Lees ook…

Weekmenu à la Pascale: de recepten

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet. Meer inspiratie van Natalie? Hier vind je alle weekmenu's op een rij.

Kip in paprika-pindasaus met kruidige bloemkoolrijst
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kip in paprika-pindasaus met kruidige bloemkoolrijst

Courgette-enchilada’s met gehakt en frisse tomatensalsa
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Courgette-enchilada’s met gehakt en frisse tomatensalsa

Zeebarbeel met preistoemp en graanmosterdsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Zeebarbeel met preistoemp en graanmosterdsaus

Ricotta-traybake met venkel, tomaat en basilicumsaus
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Ricotta-traybake met venkel, tomaat en basilicumsaus

Broccoli-kipburgers met spitskoolsalade
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Broccoli-kipburgers met spitskoolsalade

Groene shakshuka met spinazie, zwarte olijven en lijnzaadcrackers
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Groene shakshuka met spinazie, zwarte olijven en lijnzaadcrackers

Salade met tagliata en kerstomatencompote
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Salade met tagliata en kerstomatencompote

Kokosclafoutis met rabarber en aardbeien
  • Tussen 30 minuten en 1 uur
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Kokosclafoutis met rabarber en aardbeien

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen