Recept

Kokosclafoutis met rabarber en aardbeien

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit dessertje van Libelle Lekker-chef Natalie à la Pascale Naessens is lekker lauw of koud en valt in de smaak bij jong en oud.

Natalie tipt!

  • “Nog geen verse rabarber in eigen tuin? Gebruik dan gerust wat homemade rabarbercompote uit de voorraadkast en lepel die mee onder het beslag.”
  • “Deze clafoutis is ook lekker met diepvriesfruit zoals blauwe bessen, frambozen of zelfs mango. Lepel het fruit recht uit de diepvries onder het beslag”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de rabarber schoon, snij de stengels in stukjes en wentel ze door 2 eetlepels kokosbloesemsuiker.

  2. 2

    Klop de eieren samen met 150 gram kokosbloesemsuiker tot een gladde ruban. Meng het amandelmeel met het bakpoeder en een snuifje zout. Voeg de kokosmelk toe aan de ruban en voeg daar ook het amandelmeelmengsel aan toe.

  3. 3

    Verdeel de rabarber over een grote ovenschaal (of kies voor individuele vormpjes) en schenk het beslag erbij. Bak de clafoutis 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Rooster de kokosschilfers in een pannetje zonder vetstof. Werk de clafoutis af met het vers fruit en de kokosschilfers en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kokosclafoutis met rabarber en aardbeien

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!