Recept

Salade met tagliata en kerstomatencompote

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere salade van Libelle Lekker-chef Natalie à la Pascale Naessens.

Natalie tipt!

  • “Lekker met knolselderfrietjes erbij! Gebruik daarvoor een eventueel restje van woensdag.”
  •  “Kies voor deze zondagse salade eens voor andere, wat luxueuzere slasoorten zoals postelein, blaadjes van rode snijbiet of Japanse mosterdsla. Of voeg extra knapperige scheutjes en kiempjes toe, zoals tuinkers of preischeutjes”

bereiding
  1. 1

    Maak de compote. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Spoel en halveer de kers-tomaatjes. Fruit de sjalot en de knoflook kort aan in olijfolie. Voeg de tomaatjes, de tijm en de rozemarijn toe en bestrooi ze met het paprikapoeder, peper en zout. Schep goed om tot de geuren vrijkomen. Blus met de balsamicoazijn en laat op een zacht vuur 15 minuten garen. Voeg de laatste 5 minuten de honing toe om de compote zacht te laten karamelliseren.

  2. 2

    Spoel de veldsla, de snijbietblaadjes en de postelein en zwier ze droog. Meng de verschillende soorten sla. Pel de rode uien, snij ze in ringen en meng ze onder de sla.

  3. 3

    Verwijder de houtachtige uiteinden van de groene asperges. Gril de asperges aan beide kanten in een hete grillpan en kruid ze met peper en zout. Neem ze uit de pan, snij ze in schuine stukken en hussel ze mee onder de sla.

  4. 4

    Verhit de grillpan opnieuw. Kruid de filet pur met peper en zout en bestrijk hem met olijfolie. Gril het vlees in de hete pan, 2 minuten aan elke kant. Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het vlees in plakjes. Serveer de salade met het vlees en werk het gerecht af met de kerstomatencompote.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade met tagliata en kerstomatencompote

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!