Recept

Kip in paprika-pindasaus met kruidige bloemkoolrijst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een kidsproof recept van Libelle Lekker-chef Natalie, à la Pascale Naessens.

Natalie tipt!

“Liever veggie? Vervang de krokant gebakken kip door tofoeblokjes. Heb je nog een restje bloemkoolrijst? Gebruik dit dan als basis voor een gezonde pizzabodem”

bereiding
  1. 1

    Roer de pindakaas los met de misopasta en de rijst-azijn. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in blokjes. Schraap de wortelen en rasp ze. Snipper de bladpeterselie fijn.

  2. 2

    Snij de kip in reepjes en kruid ze met peper en zout. Verhit een beetje sesamolie en olijfolie in een pan en bak de kip rondom krokant. Voeg de paprika’s toe, maar hou 1 eetlepel apart voor de afwerking. Roerbak de paprika‘s. Voeg het pindakaassausje toe en blus met de kippenbouillon. Laat de kip op een zacht vuur garen en laat de saus indikken.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een wok en roerbak de knoflook, de sjalot, de wortelen en de bloemkoolrijst krokant. Kruid met peper en zout en voeg de gesnipperde peterselie toe.

  4. 4

    Serveer de kip in pinda¬saus met de bloemkoolrijst. Lepel er de rest van de gele paprika bij en werk het gerecht af met de limoen, de sesamzaadjes en de jonge spinazie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kip in paprika-pindasaus met kruidige bloemkoolrijst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!