Recept

Groene shakshuka met spinazie, zwarte olijven en lijnzaadcrackers

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Libelle Lekker-chef Natalie kookt à la Pascale Naessens.

Natalie tipt!

“Je kunt de crackers tot wel een week bewaren in een goed afgesloten doosje. Laat ze dan wel eerst volledig afkoelen op een rooster. Ik gebruikte een mix van zonnebloempitten, lijnzaad, pompoenpitten en sesamzaadjes. De shakshuka kun je ook in individuele ovenschaaltjes maken.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de crackers. Doe de pitten en zaden in een kom en voeg de rozemarijn, het grof zeezout, de olijfolie en 180 milliliter water toe. Roer goed om en laat 10 minuten rusten. Schep het mengsel daarna op een met bakpapier beklede bakplaat en spreid het dun uit. Bak 25 minuten in de oven, laat rusten op een rooster en breek in stukken.

  2. 2

    Spoel de courgette en snij ze met een spiralizer in lange sliertjes. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Halveer de zwarte olijven. Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken.

  3. 3

    Verhit olijfolie in een pan, fruit er de sjalot en de knoflook in aan en kruid ze met de za’atar en de komijn. Voeg de spinazie toe en laat ze slinken. Voeg dan de courgette-linten, de zwarte olijven en de erwtjes toe en schep alles kort door elkaar.

  4. 4

    Maak 4 kuiltjes in de groene groenten en breek boven elk kuiltje een ei. Kruid het ei eventueel extra met za’atar, peper en zout. Zet een deksel op de pan en laat 12 minuten garen op een zacht vuur.

  5. 5

    Neem de shakshuka van het vuur en werk hem af met de waterkers of andere verse groene kruiden naar keuze. Serveer hem met de crackers en een lepeltje cottagecheese, gekruid met wat peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Groene shakshuka met spinazie, zwarte olijven en lijnzaadcrackers

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!