Meest recente artikelen

Waar eet jij lekker Vlaams?

100% van hier

Waar eet jij lekker Vlaams? Artikel

In deze negen restaurantjes kun je het hele jaar door genieten van authentieke Vlaamse keuken als je zelf geen zin hebt om achter ’t fornuis te staan.

ANTWERPEN

De Arme Duivel schippert tussen een café en een restaurant. Ideaal om vroeg toe te komen, lang te blijven hangen … of beide. Maak je keuze uit de vele vlees- of visgerechten als hoofdgerecht en neem vooral een tartaar als voorgerecht. Kies voor een klassieke, een Provençaalse of een Italiaanse tartaar met rund OF eentje met tonijn, avocado en koriander … Niet zo Vlaams, wel lekker! Ook lekker: de ontelbare steaks en sauzen van Piétrain of de brunch, lunch en apero in feeërieke setting van De Foyer in Bourla. Onze aanrader op zondag? Brunch met Bach & beuling om 10 uur of brunch met Bowie & brioche om 12 uur 30.

BRUSSEL

Bij Viva M’Boma geniet je van échte gerechten uit oma’s keuken met (bewust) vergeten ingrediënten zoals orgaanvlees. Het gezellige restaurant heeft een uitgebreide suggestiekaart die vaak verandert. Hou je meer van de Belgische klassiekers die iets gekender zijn? Schuif dan aan in C’est Bon C’est Belge: een restaurant voor 20 personen met een terras en een winkeltje. Wij zijn fan van de stoemp van de dag met worst … Altijd een verrassing! Ook lekker: de paardenbiefstuk van ’t Kelderke.

GENT

Alberte verandert haar menukaart wekelijks. Op en top seizoensverse klassiekers mét een twist, dus. Bij Alberte kiezen ze bovendien niet altijd voor de zwaardere klassiekers maar staan er ook heel wat lichte gerechten op het menu zoals soepen, salades en dips. Allemaal met aangepaste wijn- en biertips. Reserveren is aangeraden, want deze hotspot is razend populair. Ook lekker maar iets steviger: de ribbetjes à volonté van Amadeus of De Gekroonde Hoofden.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen