Meest recente artikelen

Vakantieland: kleur in Rusland

  • Deel dit artikel:
Vakantieland: kleur in Rusland Artikel

Wist je dat de Russische keuken de meest kleurrijke ter wereld is? Verrassend niet?

Rusland heet een erg rijke keuken. De vele toppers zijn kunstwerkjes op zichzelf. Denk maar aan Borsh, een soep van rode bieten, of aan gemarineerde champignons. De Russen staan bekend om hun kleine pannenkoekjes, blini’s, geserveerd met rode kaviaar en hun heerlijke taarten.

En wie enkel aan vodka denkt als we het hebben over Russische drank, heeft het mis. Russen drinken ook graag thee. Sterker nog. Als je door een Rus wordt uitgenodigd om thee te komen drinken, wil dit eigenlijk zeggen dat je geïnviteerd wordt om te komen eten! En let op: ook al wordt je al om 3 uur ‘s middags op de thee gevraagd, dan nog geldt de reden. Russen eten namelijk niet op vaste uren, maar gewoon wanneer ze er zin in hebben.

Russen zijn ook verzot op kvas, een broodbier… bereid met brood dus!

Zelf aan de slag

Borsch kan je heel makkelijk zelf maken (onze variant), maar ook blini’s zijn in België populair. Daarnaast eten de Russen in het algmeen veel en vaak zalm.

Op zoek naar lekkers uit Australië?

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen