Meest recente artikelen

Vakantieland: Turkse delicatessen

Vakantieland: Turkse delicatessen Artikel

Toeristische hotels zullen je varkensvlees geven, maar in de traditionele Turkse keuken vind je het niet terug vanwege het geloof. Waarvoor kiezen den Turken dan wel?

De Turkse keuken heeft een lange traditie. Veel gerechten zijn gebaseerd op vers fruit en groente, gegrild vlees of vis en verschillende salades.

Drank

Hoewel je het misschien niet zou verwachten is Turkije een van de grotere wijnproducenten ter wereld. De nationale drank in Turkije is raki, een anijslikeur. Na het diner wordt er Turkse koffie gedronken.

Écht Turks

Bij vrijwel elke maaltijd wordt zuurdesembrood gegeten.

Kebab is ons ook bekend als Turks gerecht. Het is gegrild vlees in stukjes of reepjes en in België vaak verkrijgbaar als fastfood.

Borek is een gerecht van dunne laagjes deeg afgewisseld met kaas, spinazie en/of gehakt. Dolma zijn gevulde groenten met rijst. Dit gerecht kan zowel warm als koud gegeten worden. Baklava is een zoet dessert wat niet mag ontbreken in de Turkse keuken.

Zelf aan de slag

Wil je thuis de Turkse keuken alvast uitproberen? Imam bayildi zijn aubergines op zijn Turks. Dit is erg lekker met Turkse yoghurtbroodjes met feta. Om de maaltijd goed af te sluiten kun je zelf baklava maken. Helemaal niet moeilijk, hou alleen wel rekening met de baktijd van 45 minuten.

Ontdek ook de Engelse keuken

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen