Meest recente artikelen

Vakantieland: Nederland boven!

Méér dan een broodje kroket

Vakantieland: Nederland boven! Artikel

Op vakantie bij onze buren en benieuwd naar de keuken. Zou de Nederlandse keuken veel verschillen van de onze? Wij zochten het voor jullie uit!

Eenvoudige gerechten

Wie op vakantie gaat naar Nederland moet zich niet aan laat dineren verwachten zoals in veel zuiderse landen. Onze noorderburen gaan aan tafel tussen 5 en 6 uur 's avonds. Het avondmaal is de belangrijkste maaltijd van de dag, maar daarom niet ingewikkeld. Wat op tafel komt is simpel en bestaat vaak uit aardappelen, vlees en groenten, gevolgd door en zuiveldessert.

Wie pittige kruiden en ingewikkelde sauzen verwacht zit verkeerd, want ook tijdens het ontbijt en de lunch blijft het eenvoudig met brood, kaas, vleeswaren of iets zoet.

Klassiekers

Tijdens de winter eten onze noorderburen veel stamppot. Met wortelen, andijvie, boerenkool of spinazie; alles kan. Ook snert is een echte winterklassieker. Deze dikke soep zit boordevol erwten, aardappel en rookworst. Hollandse nieuwe is de eerste haring van het seizoen en wordt gegeten met uitjes.

Één ding waar ze in Nederland bekend om staan zijn de vele soorten kaas zoals Edam en Gouda. Hoewel er niet veel specifieke dinergerechten zijn, bestaan er wel veel echt Nederlandse lekkernijen zoals stroopwafels, drop en roze koeken.

Zelf aan de slag

Dit Nederlandse vispannetje is binnen een uurtje al klaar. Of verwerk de traditionele aardappelen, vlees en groenten in een gratin met echte Hollandse kaas.  Lekker als snack of dessert zijn poffertjes. Je hebt wel een poffertjespan nodig. Ook deze ijscoupe met het Nederlandse drankje advocaat is zeer smakelijk

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen