Meest recente artikelen

Help! Ze komen écht eten!

  • Deel dit artikel:
Help! Ze komen écht eten! Artikel

Schepte je op tegen je schoonouders, collega's of vakantievrienden over je kookkunsten om op een goed blaadje te staan, maar bak je er stiekem niets van? Een leugentje om bestwil mag wel eens. Maar wat als ze écht komen eten? Geen nood, samen vinden we de perfecte menu!

  • Zorg voor een simpele maaltijd. Sergio Herman mag dan wel in zijn, aan z’n kookkunsten heb je niets als je nog nooit een mixer hebt vastgehouden. Dan maak je het jezelf alleen maar moeilijk. Ga liefst voor iets dat je al eens eerder hebt klaargemaakt.

 

  • Je gasten verwachten waarschijnlijk meer dan een hoofdgerecht. Verwen ze minstens nog met een lekker dessertje. Een voorgerecht hoeft niet persé, maar je kan wel een klein hapje op tafel zetten. Zij stillen er hun honger al mee terwijl jij staat te zweten in de keuken voor the real thing. Een zakje zoute nootjes met een glaasje cava is snel op tafel gezet, maar daar zal je bezoek niet mee onder de indruk zijn. Ga voor iets klassiek dat niet veel werk vraagt, maar toch van je eigen hand is. Ons voorstel? Bolletjes meloen, met een halve passievrucht (zonder de pitjes!) en parmaham en als final touch een mengeling van yoghurt en citroensap als dressing.  Simpel als wat! … Spieken doe je hier.

 

  • Een mooi opgemaakt bord is een lust voor het oog en geeft de simpelste gerechten een superdeluxe uitstraling. Hou het hoofdgerecht – de belangrijkste gang – dus simpel, maar presenteer het mooi. Wat dacht je van een pastagerecht in een hip gekleurd bord afgewerkt met wat verse kruiden? Of iets oosters getint? Serveer het gerecht met stokjes en je gasten hebben weer iets om zich op te concentreren. Hulp nodig?

 

  • Als je een partner hebt, laat je je geliefde voor het dessert meehelpen. Samen koken toont je bezoek dat het goed zit in jullie relatie. Én als het dessert mislukt is het niet alleen jouw fout. Hou het terug simpel en ga voor een dessert dat iedereen lust. Chocomousse, want iedereen houdt van chocolade. Of rijstpap, wat je reeds als kind vlot naar binnen speelt. Werk het gerechtje steeds af met een extraatje: een kriekje of wat chocoladeschilfers bijvoorbeeld.

 

  • Let altijd op de details. Zorg dat je spatjes van de borden veegt, dat je schoonouders hun glas nooit leeg is en lach! Sympathiek overkomen is nog altijd belangrijker dan er als een gestresseerde kip bijlopen.

 

  • Zie je het nog steeds niet zitten? De meeste supermarkten hebben een groot gamma kant-en-klaar gerechten. Zorg dan wel dat je gasten de verpakkingen niet zien. En dat je zonder schaamrood op de wangen kan zeggen op hoeveel graden je de oven hebt gezet.
  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen