Meest recente artikelen

Libelle-chef Ilse in Dagelijkse Kost

Libelle-chef Ilse in Dagelijkse Kost Artikel

Enkele dagen geleden kon je onze eigen Libelle-chef Ilse D'Hooge aan het werk zien in het tv-programma Dagelijkse Kost op Eén.

“Op een dag kregen we van het productiehuis van Dagelijkse Kost een telefoontje met de vraag of we aan het programma wilden meewerken. Ze wisten dat ik ook workshops gaf in onze zaak”, vertelt Ilse.

Ilse is niet enkel een bekend gezicht van Libelle en de kookboekjes. Sinds 2007 baten Ilse en haar man een eigen vishandel-traiteurszaak uit in Lochristi. Er worden niet enkel vis en traiteurgerechten verkocht, er worden ook workshops gegeven.

Ilse vertelt verder: “Aan de hand van een menu worden de recepten aangeleerd. Natuurlijk met vooral vis als ingrediënt. In de zaak maken wij van ons aanbod aan verse vis een echte erezaak. Vissen in alle maten en kleuren liggen in de toonbank en worden naar wens gefileerd of op een andere manier versneden.”

In het programma geeft Ilse’s echtgenoot meer uitleg over koolvis, een heerlijke vaste vis. Maar welke andere vissoorten zijn nu aan te raden? “In de winterperiode zijn alle ronde vissoorten volop te verkrijgen. Vis zoals kabeljauw, schelvis, koolvis, mooi meid en rode poon zijn aanraders. De platvissen laat je nu best even met rust.”

>> 8 recepten met koolvis

>> lees meer over koolvis
>> lees meer over kabeljauw
>> lees meer over schelvis
>> lees meer over rode poon

>> hier kan je het fragment met Ilse herbekijken

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen