Meest recente artikelen

Juist eten op het juiste uur

  • Deel dit artikel:
Juist eten op het juiste uur Artikel

Natuurlijk is het belangrijk om juist te eten, maar het is bijna even belangrijk om op het juiste tijdstip te eten! Je organisme heeft namelijk haar eigen timing om energie te verwerken.

‘s Ochtends

Wanneer je opstaat, heb je meer enzymen om vet en eitwit te verwerken dan later op de dag. Bovendien is je lichaam leeg na een nacht slapen dus extra energie is welkom. Kies voor kaas en boter, dit zijn vetten die je mag eten en je op gang kunnen helpen. Eet er ook voltarwe brood bij om je vertering voldoende lang bezig te houden. Laat confituur en koffiekoeken liever staan. Hierin zitten enkel snelle suikers die je na een uurtje helemaal futloos laten voelen.

‘s Middags

Je vertering is nog steeds aan een flink tempo aan het werken. Kies nu dus voor wit vlees dat makkelijk verteert maar je wel prima kan voeden. Als je zin hebt in frieten, dan eet je ze beter op de middag.. Nu kunnen ze nog afgebroken worden.  Laat wel het dessert staan, anders riskeer je een zware post-lunch-dip en heb je zeker een middagdutje nodig.

Om vier uur

Ongeveer 4 uur na je lunch mag je je aan een insulinepiek verwachten. Dit wil zeggen dat je je lichaam opnieuw moet voeden en als je toch voor zoetigheid wil gaan, is dit het moment! Noten en zaden of fruit zorgen voor een prima tegengewicht om je insuline aan het werk te zetten.

‘s Avonds

Net zoals de rest van je lichaam, gaat ook je vertering het wat rustiger aan doen.  Maak het jezelf gemakkelijk en kies voor (lichte) eiwitten en groenten: een slaatje met vis, voltarwe pasta met tomatensaus… De kaas die erbij hoort, laat je liever weg als je je cholesterol onder controle wil houden.

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen