Meest recente artikelen

3 x feestelijk rundsvlees

  • Deel dit artikel:
3 x feestelijk rundsvlees Artikel

Mals vlees, recht uit de oven, met een knapperig korstje of een fijne saus: dat is toch het perfécte feestbordje!

Rundsvlees klaarmaken, zoveel mogelijkheden

Je goed stuk rundvlees verdient een perfecte bereiding. Daarom geven we je graag nog wat handige bak-, braad- en stooftips. Meer bereidingstips vind je op vlees.be of download er onze app.

 

Dit moet je altijd doen: of je nu gaat bakken, braden of stoven

  • Haal het vlees ruim op voorhand uit de koelkast. En dep het droog voor het bakken. Te koud of nat vlees is nefast voor een mooi korstje.
  • Korst je vlees eerst aan. Die korst is onmisbaar voor de smaak.
  • Geef je vlees na het bakken en braden de tijd om te rusten op een warm bord afgedekt door aluminiumfolie.

 

Baktips

  • Kruiden moet vooraf, want niets zo lekker als ingebakken smaken. Doe het wel pas net voor het vlees de pan in gaat, want zout trekt vocht uit het vlees.
  • Laat het vlees eerst goed aankorsten vóór je het omdraait.

 

Braadtips

  • Voor je het vlees in de oven schuift, voeg je best nog een klontje verse boter toe aan de braadslee of leg er enkele grof gesneden groenten rond. Die voorkomen dat het vet verbrandt en ze geven extra smaak aan de jus.
  • Overgiet het gebraad regelmatig met braadvocht, dit remt het garen af en voorkomt een te harde en uitgedroogde korst.
  • Een kerntemperatuurmeter is een handig hulpmiddel bij het braden.

 

Stooftips

  • Zet het vlees na het aankleuren net onder, dat kan met bier, wijn, bouillon of de marinade van het vlees.
  • Zet het vuur na de toevoeging van het vocht zo laag mogelijk. Dit zorgt voor een mooie binding van de saus.

 

VLAM

VLAM

>>Laat je inspireren door meer heerlijke rundvleesrecepten op
vlees.be. Download ook dit receptenboekje. VLAM trakteert je op 6 feestelijke rundvleesgerechten

VLAM

VLAM

 

 

 

 

Handige app

Hoe bak ik die steak sappig saignant? Op hoeveel graden braad ik m’n rosbief? Hoelang moet het varkensgebraad in de oven? In het heetst van de kookstrijd check je graag nog even hoe het moet. Superhandig voor al je vleesbereidingen is de app Bien Cuit! In de app vind je specifieke informatie rond bakken, braden, stoven en wokken van vlees. Zo ben je er zeker van dat jouw stukje vlees altijd perfect klaargemaakt is! 

VLAM

3 feestelijke gerechten met rundsvlees

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Côte à l’os met champagnesaus

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Ossenhaas met spek

  • Ik heb alle tijd
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Rosbief in notenkorstje

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen