Meest recente artikelen

3 x stevige winterkost

Ontdek de lekkerste recepten van kook-experte Ilse D’hooge

3 x stevige winterkost Artikel
Advertorial

Zin in een hartverwarmend gerecht? Maak dan je keuze uit de hartige winterschotels van kook-experte Ilse D’hooge. De maaltijdsoep met boerenkool, de one tray chili bake en het aardappelpannetje met bloemkool zijn al echte smaakbommetjes op zich, maar worden nóg lekkerder met een bouillonblokje van Knorr. Smakelijk!

1. Maaltijdsoep met boerenkool, kip en zoete aardappel

4 pers. • 35 min.

INGREDIËNTEN:

  • 300 g boerenkool
  • 300 g kippenvlees van de bouten, in repen
  • 500 g zoete aardappel
  • 3 takken selder
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • handvol peterselie
  • 2 blokjes Knorr kippenbouillon
  • 2 kl paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout
  1. Pel en snipper de knoflook. Schil de zoete aardappel en snij in blokjes. Pel de ui en snij in blokjes. Snij de selder in kleine blokjes. Fruit alles aan in wat olijfolie in een stoofpot. Los de kippenbouillon op in 1 liter heet water. Voeg de reepjes kippenvlees toe aan de stoofpot en vul aan met de hete bouillon.
  2. Snij de boerenkool in reepjes. Hak de peterselie grof en voeg samen met de boerenkool toe aan de soep. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
  3. Laat de soep 25 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  4. Verdeel de soep over de borden. Serveer met stokbrood.

2. One tray chilibake

 

4 pers. • 40 min.

INGREDIËNTEN:

  • 600 g gehakt
  • 2 wortelen
  • 2 rode paprika’s
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode chili, in ringen
  • 1 blokje Knorr vleesbouillon
  • 1 blokje Knorr Finesse pasta & rijst bouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • 1 blik zwarte bonen (400 g)
  • 3 el tomatenpuree
  • 200 ml rode wijn
  • 200 g witte rijst
  • 2 el bruine suiker
  • 1 el chilipoeder
  • 1 kl gerookt paprikapoeder
  • olijfolie
  • peper en zout

Voor de afwerking: 

  • 1 avocado
  • 1 bosje koriander
  • 100 g geraspte cheddar
  • handvol nacho’s
  1. Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Snij de wortelen en paprika’s in kleine blokjes.
  2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels boter in een pan en bak het gehakt mooi bruin. Roer regelmatig om. Voeg er na ongeveer 10 minuten de ui en de knoflook en de bruine suiker aan toe. Voeg dan de wortel- en paprikablokjes, de tomatenblokjes, het verkruimelde vleesbouillonblokje en de chiliringetjes toe. Breng op smaak met het chili- en gerookte paprikapoeder en peper en zout.
  3. Voeg er de rode wijn aan toe en laat 35 minuten zachtjes sudderen. Kook ondertussen de rijst in water met het pasta- en rijstbouillonblokje. Laat de rode bonen uitlekken en spoel ze. Voeg ze toe aan de chili con carne.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de gekookte rijst over een ingevette ovenschotel. Verdeel er evenveel chili con carne over. Zet de schotel 15 minuten in de oven. Leg er dan de in plakjes gesneden avocado op en werk af met koriander en cheddar. Serveer meteen. Lekker met knapperige nacho’s.

3. Aardappelpannetje met bloemkool, spruitjes en spek

4 pers. • 35 min.

INGREDIËNTEN:

  • 300 g krieltjes
  • 150 g bloemkoolroosjes
  • 150 g spruitjes
  • 4 plakken gezouten spek (0,5 cm dik)
  • 4 eieren
  • 1 sjalotje
  • 2 el lente-ui, in ringetjes
  • 1 blokje Knorr groentebouillon
  • 2 kl gedroogde tijm
  • olijfolie
  • boter
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Leg ze samen met de bloemkoolroosjes op een met bakpapier beklede ovenplaat, sprenkel er olijfolie en tijm over en kruid met peper en zout. Zet ze gedurende 20 minuten in de oven.
  2. Halveer de gespoelde krieltjes, zonder ze te schillen. Kook ze in 10-12 minuten beetgaar, in de groentebouillon. Pel en snipper de sjalot.
  3. Fruit de sjalot in wat olijfolie. Voeg de aardappeltjes toe, roerbak ze tot ze glazig zijn en breng ze op smaak met peper en zout. Voeg de geroosterde spruitjes en bloemkool toe en roerbak even verder.
  4. Snij het spek in dikke plakken. Bak 4 spiegeleitjes en het spek (eventueel apart) in wat boter in een pan. Kruid met peper en zout.
  5. Werk het pannetje af met het spiegelei en het spek. Strooi de lente-ui erover.

Extra kooktips van Ilse

  • Wil je evenveel smaak maar minder vet? Neem dan een kijkje in het Knorr Finesse-gamma, waar je dezelfde bouillonblokjes vindt, maar met een verlaagd vetgehalte.
  • Kippenbouillon is een extra oppepper tijdens koude winterdagen. Gebruik hem in een klassieke hutsepot voor een lekkere twist.
  • Wist je dat je een bouillonblokje niet altijd hoeft op te lossen in water? Als je recept al voldoende vocht bevat, kan je het gewoon verkruimelen. Handig!
  • Geen zin in gewone, gekookte aardappelen? Kook ze dan eens in een groentebouillon, je zal opkijken van de smaak!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen