Meest recente artikelen

3 tips voor een perfecte taartbodem van patissier Sarah Renson

Tips van een expert

3 tips voor een perfecte taartbodem van patissier Sarah Renson Artikel

Sarah Renson is een van de rijzende sterren aan het zoete front. Deze Leuvense patissier maakt het heerlijkste gebak en bracht haar eerste boek 'Sweet Table' uit. Ze deelt haar tips voor dé perfecte taartbodem.

Sarah Renson: "Een taart is pas top als de bodem krokant is. Op veel plaatsen is dit niet zo en dat is zo'n tegenvaller."

  1. Wij bestrijken al onze taartbodems met een dun laagje cacaoboter. Dit zorgt ervoor dat de bodems langer krokant blijven. Je kunt in de plaats ook een beetje chocolade smelten en deze aanbrengen met een borstel.
  2. Steek voor kleine vormpjes deegstukjes uit die een paar centimeter groter zijn dan de vormpjes. Leg de stukjes deeg in de vormpjes en druk ze goed aan tegen de randen. Je krijgt een mooi bakresultaat als je de vormpjes met het deeg een halfuurtje in de diepvries zet, zo blijft het deeg lekker strak tegen de randjes.
  3. Je kunt de taartbodems gemakkelijk een week bewaren in een luchtdichte doos, handig als je ze op voorhand wilt maken!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen