Meest recente artikelen

Elke dag lekkerder: ontdek deze vier lokale producten

De lekkerste seizoensgebonden producten aan je deur geleverd.

Elke dag lekkerder: ontdek deze vier lokale producten Artikel

Advertorial

Elke dag kan zoveel lekkerder. En makkelijker! In plaats van door een drukke supermarkt te crossen, kan je de meest heerlijke smaakmakers vanuit je luie zetel uitkiezen. Bij de online versmarkt Crisp vind je de lekkerste seizoensgebonden producten, steevast van onberispelijke kwaliteit. En als je voor 22u bestelt, worden je boodschappen al de volgende dag aan je deur geleverd.

Klinkt heerlijk? Dat is het ook. Naast de kraakverse seizoensgroente en -fruit vind je er ook een resem spannende smaakmakers van lokale ambachtslui.

Wij zetten onze likkebaardend lekkere favorieten op een rijtje.

Hete sausjes met Brusselse pepers

Grafisch ontwerper Thibault Fournal maakt in Brussel hotsauces onder de naam Swet. Een flesje hotsauce van Swet is niet enkel heet, maar ook lekker fruitig, zoet, fris of bitter. Thibault verwerkt graag lokaal fruit in zijn hotsauces, zo is er zijn 'Pears For Tears', op smaak gebracht met lokale peren. De pittige pepers die in de sausjes verdwijnen worden allemaal in Brussels geteeld: Swet werkt samen met een aquaponics-bedrijf: een systeem waarbij viskweek in symbiose is met het telen van groenten. Het water uit de bassins vormt het voedsel voor de peperplanten. Deze vrolijke flesjes zijn dus niet alleen onweerstaanbaar lekker maar ook duurzaam gemaakt.

Chocoladecreaties van topniveau

Wie zijn ogen door de chocoladetoog van Jitsk laat dwalen waant zich in de chocoladefabriek van Willy Wonka. De topchocolatier uit Antwerpen maakt oogstrelende én fantastisch lekkere pralines, krokante repen en waanzinnige chocopasta. Bij Jitsk selecteren ze steeds dé beste leveranciers: zo komt het fruit in de pralines van lokale bioboeren, de hazelnoten van een artisanale kweker uit Piemonte en wordt hun chocolade volgens een speciaal recept gemaakt zodat je alle nuances van de fruitige cacaoboon proeft in het eindresultaat.

Kaas met grillen

Haloumi uit Berlare? Dat is Berloumi! Kaasmaker David De Coster haalt de melk voor zijn kaas bij een lokale koeienboer en de kruiden waarmee hij de porties omhult komen van een biologische kruidentuin in de buurt. Het specifieke aan haloumi is dat het niet smelt wanneer het wordt verhit. Het krijgt een knapperig korstje en is dus ideaal om te grillen of bakken. De traditionele haloumi is vrij zout, maar het recept van David heeft bijna de helft minder zout, wat het gezonder én lekkerder maakt.

Zuurdesempizza met karakter

Een diepvriespizza is op het eerste zicht niet het hoogtepunt van gastronomie. Dat verandert als je de pizza's van restaurant Europizza proeft, inmiddels een begrip in Amsterdam. Deze ambachtelijke pizzabakkerij maakt zuurdesempizza op Napolitaanse wijze.

Het deeg heeft veel tijd gekregen om traag te rijzen en dat proef je: je krijgt een diepe rijke smaak én een pizza die niet op de maag ligt. Bovenop liggen spannende combinaties: wat denk je van een pizza met 'nduja (een Italiaanse pittige worst), rapen en honing of krulandijvie, comté en gepickelde pepers? Het enige wat jij moet doen is de oven heet stoken!

Deze parels zelf proeven? Crisp maakt elke dag met gemak lekkerder.

Zin gekregen om zelf je smaakpapillen te verwennen en de keuken in te duiken? Download de Crisp-app en bestel de aller-verste boodschappen gewoon vanuit je luie zetel. Zo kan je wanneer het jou uitkomt proeven van deze verrassende, lokale lekkernijen en genieten van de allerbeste groenten, fruit, zuivel, vlees, vis en meer.

Honger gekregen? Via deze link krijg je 15 € korting op je eerste bestelling. Zo kan je deze lokale smaakmakers morgen al in huis hebben.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen