Meest recente artikelen

Zo viert Sandra Bekkari Kerstmis

10 vragen over haar feestdagen

Zo viert Sandra Bekkari Kerstmis Artikel

Benieuwd of Sandra Bekkari een kersttrui draagt, en wat ze op tafel zet? Wij vroegen het haar!

Vier je kerstavond of kerstdag?

Sandra: "Met de familie vieren we kerstdag, dat is een gewoonte die zo is gegroeid. 's Middags tafelen we uitgebreid en nadien maken we met iedereen nog een heerlijke winterwandeling in de buurt. Maar ook op kerstavond maken we het extra gezellig en genieten we van lekker eten."

Kook je traditioneel of experimenteer je?

Sandra: "Ik kook altijd gerechten die ik ken. Ik wil het liefst zoveel mogelijk mee aan tafel zitten en probeer veel vooraf klaar te maken. Wel maak ik meestal een driegangenmenu met veel aperitiefhapjes. Daarbij hou ik me voor tachtig procent aan de Sana-methode, maar dan met iets luxueuzere gerechten zoals sint-jakobsvruchten, oesters of kreeft. Tijdens de feestdagen vind ik dat uitzonderlijk wel eens fijn. Uiteraard drinken we dan ook een extra glaasje."

Wie zijn Santa's little helpers?

Sandra: "Josefien en Anna helpen altijd mee in de keuken en Peter helpt me bij de boodschappen en het dekken van de tafel. Maar sommige dingen koop ik toch liever zelf. Zo zie ik beter of een mango al rijp is. (lacht)"

Met wie vier je Kerstmis?

Sandra: "Met onze drie kinderen, de lieven van Andreas en Josefien, Peters ouders en mijn mama. We zijn een superleuke bende van tien die eigenlijk niet zo vaak samen is. Dat maakt Kerstmis ook zo speciaal. Ik ben erg dankbaar dat we het allemaal zo goed met elkaar kunnen vinden. Kerst is de ideale tijd om alles los te laten en eens niets te moeten."

Zijn er pakjes?

Sandra: "Uiteraard! Iedereen koopt cadeautjes voor elkaar, zonder dat er lijstjes zijn. Daardoor moet je even nadenken wat de ander écht leuk zou vinden. Peter en ik overleggen altijd, de kinderen kopen soms al wel eens iets samen. Meestal kopen ze we-time-cadeautjes voor ons, zoals een bon voor een restaurant. En Peter schrijft voor iedereen apart nog een kaartje, erg persoonlijk."

Draag je een kersttrui?

Sandra: "(lacht) Nee, maar wel meestal iets roods. Iedereen draagt wat die wil, maar voor mij mag het dan wel iets feestelijks hebben. Een beetje blingbling is leuk, toch?"

Een echte kerstboom of een plastic versie?

Sandra: "Een echte! Elk jaar kiezen we er eentje uit in een grote weide wat verderop. Er kan niets op tegen die zalige geur van verse dennennaalden. Vorig jaar hebben we er zelfs twee gezet: eentje in het salon en eentje buiten. Zo zien we van overal een boom, bomvol lichtjes. Die sfeer, die warmte … Dat vind ik het allermooiste aan de kerstperiode."

Waar ben je dankbaar voor?

Sandra: "Ik voel me bevoorrecht dat ik een job heb waarbij ik meteen resultaat kan zien. Ik kan de wereld niet veranderen, maar het doet wel deugd om te beseffen dat ik een steentje kan verleggen. Ik kan nog altijd kippenvel krijgen als ik zie welke impact ik heb met de Sana-methode. Laatst ontmoette ik een vrouw die op twee jaar tijd dertig kilo afgevallen was en eindelijk ook medicatievrij is. Het proces dat zij heeft doorgemaakt, is ongelooflijk."

Wat was het allermooiste in 2022

Sandra: "Mijn huwelijk dat eindelijk is kunnen doorgaan. We hadden het al twee keer moeten uitstellen, waardoor je er op een bepaald moment bijna geen zin meer in hebt. (lacht) Maar uiteindelijk was het fantastisch. We vierden het op een prachtige locatie in Umbrië. De eerste avond organiseerden we een pizza party. Peter en ik vertelden beurtelings iets over de veertig gasten, stuk voor stuk familie en dichte vrienden, en waarom ze aanwezig waren. Daardoor wist iedereen ook meteen wie de anderen waren. Sommigen kenden elkaar niet, maar zijn intussen al samen uit eten geweest. Die connectie heeft me bijzonder ontroerd. De dag nadien was het tijd voor de ceremonie en het feest. We zijn daar ook voor de wet getrouwd in een historisch dorpje, het leek wel een filmset. Peter was heel emotioneel, wat mij erg raakte. En de dag nadien hebben we nog uitgebreid met iedereen gebruncht. Alleen met streekproducten … én mijn granola. (lacht)"

Je wordt vijftig in 2023. Kijk je daarnaar uit?

Sandra: "Ja en nee. Ik hou van de evolutie, maar het beangstigt me wel dat ik nu richting zestig ga. Ik ben over halfweg, maar in mijn hoofd voel ik me nog piepjong. Gelukkig ben ik er nog van gespaard gebleven, maar ik hoor toch dat veel vrouwen last krijgen van allerlei kwaaltjes. Dat motiveert me om fit te blijven. Ik kan enorm opkijken naar vrouwen die er op hun zeventigste nog verzorgd en fit uitzien. Ik wil de beste versie van mezelf blijven. Tegelijk heb ik ook wel zin in een nieuwe 'voordeur', dat is toch weer de start van iets nieuws. Daarom organiseer ik zelfs een verrassingsfeestje voor mezelf. (lacht)"

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sandra Bekkari

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen