Meest recente artikelen

Dit jaar gaan we voor een Pinterest kerst

Een feest voor smaakpapillen én ogen

Dit jaar gaan we voor een Pinterest kerst Artikel

Ben jij ook zo jaloers op die picture-perfect kersttafels die je voorbij ziet komen op het internet? Niet nodig: met deze leuke ideetjes wordt ook jouw kerst helemaal Pinterest-proof.

Met kerst mag het allemaal wat specialer zijn, en dan hebben we het niet enkel over de cadeautjes ;-). Ook je tafeldekking en de bordjes die je serveert mogen nét dat tikkeltje meer glamour hebben. Dit zijn onze favoriete Pinterest-ideetjes.

 

Tafeldeco

Creëer wat mysterie op je kersttafel door theelichtjes in frosty glazen potjes te zetten. Bespuit wat oude glazen confituur-, yoghurt- of mayonaisepotjes met doorzichtige lijm en rol ze in grof zout. ‘t Is net of ze besneeuwd zijn; superschattig!

 

Ben jij niet zo’n handige Harry, maar wil je tóch instant sfeer op tafel brengen? Leg er dan nonchalant een lichtslinger op. Is je tafeldekking voor de rest eerder modern? Kies dan voor lichtjes met een wit en mat omhulsel. Is de rest van de versiering nogal klassiek? Dan mag je er gerust een lichtketting met wat warmer licht aan toevoegen.

 

Naamkaartjes zijn een leuke manier om je tafel wat persoonlijker te maken. Zoek mooie (droge!) takjes en kleef er met behulp van een lijmpistool een naamkaartje (en een takje groen) tussen. Feestelijk en helemaal niet moeilijk.

 

Over naamkaartjes gesproken: als je houdt van een wat speelsere aanpak, kun je ook drie zuurstokjes aan elkaar binden met een vrolijk lintje en daar je naamkaartjes op zetten. Na het eten kun je ze opsnoepen!

 

Wijnglazen zijn er niet enkel om uit te drinken: gebruik ze dit jaar eens als stolp! Zet ze ondersteboven, leg er leuke kerstspulletjes (mini-kerstballen, nepsneeuw, kleine kerstboompjes, takjes hulst …) onder en zet een theelichtje op de voet. Origineel, toch?

 

Presentatie

De allereenvoudigste en tegelijk allersnoezigste hapjes? Steek vormpjes uit een vel bladerdeeg, strijk in met een losgeklopt eitje, decoreer met zaadjes naar keuze en steek ze achteraf op een satéprikker. Serveer in een hoog cocktailglas.

 

Ook de simpelste tapas kun je op een kerstige manier serveren: leg olijfjes en zongedroogde tomaten (en andere groenten en hapjes in ‘t wit, rood of groen) in de vorm van een kerstboom, werk af met takjes rozemarijn en laat de gasten aanvallen. Wedden dat ‘t een succes wordt?

 

Een simpel en kidsproof voorgerecht maak je door een cirkel uit de helft van een pitabroodje te steken en het te beleggen met toppings naar keuze. Zo wordt die mini-pizza een mini-kerstkrans. Snoezig!

 

Maak jij dit jaar een stoofpotje met kerst? Bedek ‘t dan met een laagje bladerdeeg en versier met kerstige blaadjes. Raap mooie bladeren in de tuin of in het bos (zorg ervoor dat ze niet giftig zijn!), maak ze proper en druk ze in het bladerdeeg zodat je het nerfpatroon overbrengt en snij ze daarna los rond het blaadje. Werkt natuurlijk ook prima op taarten en beef wellington.

 

Sluit je kerstdiner af met zelfgemaakte kerstslingerkoekjes: bak ronde zandkoekjes en bedek ze met een laagje suikerglazuur. Werk af met streepjes chocoladesaus en kleef er M&M’s of andere kleurrijke ronde snoepjes op.

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen