Meest recente artikelen

Geen grap: 4 dingen die je maakt met een bananenschil

Zero waste

Geen grap: 4 dingen die je maakt met een bananenschil Artikel

Grote kans dat je bananenschil in de vuilbak verdwijnt wanneer je een banaan pelt. Maar wist je al dat een bananenschil eigenlijk perfect eetbaar is? Meer nog: hij is zelfs erg voedzaam. Als je het goed aanpakt, kan je 'm superlekker bereiden. 4 ideetjes op een rij.

Ok, we geven het toe: het eten van een bananenschil klinkt niet erg aantrekkelijk. Maar geloof ons; als je 'm goed bereidt, kan je er erg lekkere dingen van maken. Waarom je het zou doen? Omdat-ie supergezond is! Een bananenschil bevat namelijk vitamine B6, B12, magnesium en kalium. Hoogtijd om 'm eens op het menu te zetten.

Tips

  • Gebruik enkel biologische bananen. Bio is trouwens altijd raadzaam wanneer je de schillen van groenten en fruit mee opeet.
  • Ga voor rijpe bananen. Die hebben een aangenamere smaak dan onrijpe.
  • Snij het steeltje er wel af.

Smoothie

Dat bananen heerlijk zijn in een smoothie wist je waarschijnlijk al langer. Ze maken hem niet alleen romig, maar ook lekker zoet. Gooi volgende keer dus ook gewoon de schil mee in de blender voor extra voedingsstoffen. Hier vind je alvast onze lekkerste smoothierecepten.

Thee

Gebruik hiervoor zeker een rijpe schil. Snij de uiteinden eraf en leg de bananenschil daarna in een kookpot gevuld met water. De schil moet volledig onder water staan. Kook 'm 10 minuten et voilà: je bananenthee is klaar! Drink 'm natuur, of met een scheutje melk.

Melk of room

Geef een lekker smaakje aan je melk of room door de schil erin te weken. Maak er warme chocolademelk mee, gebruik 'm in je koffie of om mee te bakken.

Pulled pork

Gek op pulled pork? Ga ook eens voor de plantaardige variant. Die is minstens even lekker. Hiervoor gebruik je bananen die nog niet helemaal rijp zijn. Schraap het witte deel aan de binnenkant eraf en leg de schil met de gele kant naar boven op een snijplank. Maar hier sliertjes van door een vork in het midden van de schil te prikken en de vork stevig naar het uiteinde toe te trekken. Meng de sliertjes met een lekkere marinade (bijvoorbeeld bbq-saus of een mengsel van look, gember, ketjap en chilisaus) en bak in de pan. Voeg eventueel af en toe een scheutje water toe, dat je telkens laat verdampen. Lekker tussen een broodje!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen