• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Heerlijk bananenbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit bananenbrood scoort bij groot en klein.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de agavesiroop met de Griekse yoghurt, de eieren en 2 bananen. Mix glad in een blender of keukenmachine.

  2. 2

    Doe de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de walnoten en dadels in een kom. Giet de ‘droge’ ingrediënten beetje per beetje bij het bananen-mengsel. Meng goed. Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Leg bovenop het bananen-dadelbrood een doormidden gesneden banaan.

  3. 3

    Bak het bananen-dadelbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is. Laat afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de agavesiroop met de Griekse yoghurt, de eieren en 2 bananen. Mix glad in een blender of keukenmachine.

  2. 2

    Doe de speltbloem, de havermout, het bakpoeder, de walnoten en dadels in een kom. Giet de ‘droge’ ingrediënten beetje per beetje bij het bananen-mengsel. Meng goed. Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm. Leg bovenop het bananen-dadelbrood een doormidden gesneden banaan.

  3. 3

    Bak het bananen-dadelbrood ca. 60 minuten in de voorverwarmde oven tot het gaar is. Laat afkoelen op een taartrooster.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.