Meest recente artikelen

De 3 favoriete broden van redactrice Sofie

Zelfgebakken het allerlekkerst

De 3 favoriete broden van redactrice Sofie Artikel

Redactrice Sofie houdt van bakken: taart bakken, maar nog meer van brood bakken. Dit zijn haar favoriete recepten.

1 No-knead speltbrood

Redactrice Sofie: "Het kneden van brood is een flink karwei waar ik niet altijd tijd voor heb. Dan is dit no-knead brood (dat je dus niet hoeft te kneden) de ideale oplossing. Even rekenen wanneer je moet beginnen, alles mengen, klaar! Ik bak het in een gietijzeren braadpan voor een lekker krokante korst. Lukt altijd!"

2 Krans van rozijnenbroodjes met een suikerlaagje

Redactrice Sofie: “Wat is er lekkerder dan een vers rozijnenbrood met een laagje zoute boter erop? Niets! Of misschien toch: dit rozijnenbrood met een laagje bruine suiker errond. Het brood maken is kinderspel – en je kinderen zullen vast graag helpen bij het vullen van de tulbandvorm met bolletjes brooddeeg die door een laagje suiker zijn gerold. Blijf wel in de buurt tijdens het bakken, zodat het suikerlaagje niet verbrandt.”

3 Focaccia met aardappel en rozemarijn

Redactrice Sofie: “Bij een kommetje verse soep eet ik graag zelfgebakken brood met een extra. Focaccia bijvoorbeeld: met kerstomaatjes, met kruiden uit de tuin of deze met plakjes aardappel erbovenop. Ik kan er niet genoeg van krijgen – ik moet altijd opletten dat ik niet het hele brood in één keer opeet. Dit recept is supersimpel (als ik weinig tijd heb, gebruik ik een restje gekookte aardappel in plaats van de plakjes eerst voor te roosteren in de oven) en hoeft niet zo lang te rijzen als een klassiek brood.”

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel
Alles over Sofie Doms

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen