Meest recente artikelen

Zo hou je boontjes mooi groen: 3 tips

Nooit meer fletse boontjes

Zo hou je boontjes mooi groen: 3 tips Artikel

Boontjes zijn altijd een goede keuze als je een lekker frisse groente op tafel wil toveren. Maar hoe zorg je ervoor dat die boontjes mooi groen blijven? Wij geven je 3 doeltreffende tips.

1. Start met kokend water

Witte groenten zoals aardappelen en asperges zet je op het vuur als het water nog koud is. Dat is nefast voor groene groenten. Breng eerst een ruime hoeveelheid water aan de kook en kook de groenten kort zonder deksel. Boontjes hebben maar 5 minuten nodig.

2. IJsbad

Zet een ruime kom met koud water en ijsblokjes klaar terwijl de boontjes koken. Schep ze meteen als ze klaar zijn met een schuimspaan van het kokende water naar de kom met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Als je de boontjes warm wilt serveren, stoof ze dan op het laatste moment even aan in een klontje boter of wat olijfolie.

3. Finishing touch

Voeg smaakmakers als kruiden en citroensap pas helemaal op het einde toe: zuurtjes kunnen de bonen alsnog bruin doen kleuren, en dat zou zonde zijn na al je werk, toch?

Boontjesparade

Zin gekregen in lekker frisse boontjes? Hieronder vind je enkele van onze favoriete recepten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen