Meest recente artikelen

Kerstkoekjes: rendiermeringues

Leuke kerstkoekjes om van te smullen

Kerstkoekjes: rendiermeringues How to's

Niks zo leuk als een huis dat ruikt naar kerst... en zelfgebakken koekjes! Bak deze rendiermeringues samen met je kinderen en geniet van de kerstdagen.

Deze rendiermeringues zijn niet alleen heel erg schattig maar ook super lekker! De combinatie van chocolade en meringue is perfect voor tijdens de feestdagen! Zo maak je ze:

Stap 1

Verwarm de oven voor op 90 °C. Maak het meringuebeslag. Blijf kloppen tot er pieken gevormd worden en het mengsel mooi glanst. Mix daarna de cacao eronder.

Stap 1 How-to: Rendiermeringues voor Kerst 1

Stap 2

Doe het beslag in een spuitzak en spuit schuine toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet er een rode neus (veenbes) op en laat het beslag 90 minuten drogen in de oven.

Tip: Zet de ovendeur op een kier, zodat het vocht weg kan. Laat in de oven afkoelen.

How-to: Rendiermeringues voor Kerst 1

Stap 3

Smelt de chocolade en doe het in een spuitzak/spuitfles. Teken hiermee geweien op het bakpapier en laat dit even opstijven.

How-to: Rendiermeringues voor Kerst 2

Stap 4

Maak de geweien voorzichtig los. Doe er een beetje gesmolten chocolade op en lijm de meringues vast aan de geweien. Lijm de chocoladedruppels (ogen) of teken ogen met gesmolten chocolade. Laat de rendiertjes even drogen vooraleer je ze serveert.

How-to: Rendiermeringues voor Kerst

Ontdek het volledige recept hieronder

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen